Vijesti / Politika

SPORNI LETAK

GONG o letku Parkova: 'Runac je zloupotrebio javne resurse u kampanji'

GONG o letku Parkova: 'Runac je zloupotrebio javne resurse u kampanji'
Varaždinski.hr

Platforma Budimo grad prenosi mišljenje GONG-a o ovoj temi...

Letak Parkova sa slikom direktora tvrtke Alena Runca, ujedno i HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika, još uvijek je aktualna lokalna predizborna tema. 

Podsjetimo, proteklih dana građani su na svoje kućne adrese od gradske tvrtke Parkovi uz redovite račune za plaćanje grobne naknade dobili i letak na kojem se nalazi fotografija direktora Alena Runca. 

Nakon kritičke reakcije SDP-a te platforme Budimo grad, oglasio se i sam Runac, a rubno na tu temu jučer se i gradonačelnik Ivan Čehok našalio na račun premijera Andreja Plenkovića.

Vezana vijest:

očitovanje DIP-a KRŠENJE ZAKONA? Pitali smo DIP o 'letku zahvale' Parkova, evo očitovanja

O tome je li u ovome slučaju bilo kršenja Zakona o financiranju političkih aktivnosti upitali smo Državno izborno povjerenstvo, koji je dao odgovor da kampanja još službeno nije ni započela jer ni izbori još nisu raspisani. 

Upit je prema GONG-u uputila platforma Budimo grad, koja se danas oglasila priopćenjem u kojem citira što im je GONG odgovorio:

'Bez obzira što kampanja nije službeno počela, i što g. Runac u letku ne navodi HDZ, s obzirom da je već bio javno predstavljen od strane varaždinskog HDZ-a kao kandidat za gradonačelnika, smatramo da je riječ o neprihvatljivom ponašanju i zloupotrebi javnih resursa u kampanji'.

Dubravka Novak, kandidatkinja platforme „Budimo grad“ za gradonačelnicu, napominje kako Runčevu nakanu za transparentnim informiranjem građana o djelatnostima koje obavljaju Parkovi ne može uvažiti kao argument za stavljanje njegove vlastite fotografije na letak plaćen novcem građana, dok s druge strane na letku izostaju konkretni financijski iznosi o provedenim aktivnostima tvrtke.

Platforma upozorava kako je politička promidžba svih kandidatkinja i kandidata započela njihovim javnim predstavljanjima na kojima su široj javnosti objavili svoje kandidature te bi stoga sve političke opcije trebale odgovarati za svaku zloupotrebu koju počine prilikom svoje političke promidžbe, i prije no što se službeno raspišu lokalni izbori, poručuju Dubravka Novak i Ana Petrić ispred platforme Budimo grad.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video