Vijesti / Politika

ZAKUHALO OKO SPORTSKOG CENTRA

Avar o slučaju TTS: 'Marković i Bosilj opet pokazuju sklonost otimačini privatne imovine'

Avar o slučaju TTS: 'Marković i Bosilj opet pokazuju sklonost otimačini privatne imovine'
Varaždinski.hr

Oštar odgovor SDP-u iz Gradske vijećnice.

Vijest da Grad Varaždin tvrtki TTS Sport prodaje zemljište na kojem je izgrađen sportski objekt izazvao je proteklih dana odgovor oporbenog SDP-a, na što su danas odgovorili iz te tvrtke. Svoj je odgovor SDP-u u ime Grada sada poslao i zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar.

Vezana vijest:

TTS CENTAR Brojne mogućnosti za sport i rekreaciju i pripremu za ljeto GRADSKO VIJEĆE GRADA VARAŽDINA Grad za 1,9 milijuna kuna prodaje TTS-u zemljište na kojem je izgrađen sportski centar

Podsjetimo, riječ je o zemljištu u Ulici Vjekoslava Špinčića, površine oko 7.400 četvornih metara. Za to je zemljište Grad 2008. godine tvrtki TTS Sport dao pravo građenja na 30 godina. Proteklih je dana Grad raspisao javni natječaj za prodaju tog zemljišta, cijena je 1,9 milijuna kuna, a interes je pokazao samo TTS Sport. O tome će u petak 26. ožujka na svojoj sjednici odlučivati gradski vijećnici.

U svojoj reakciji SDP je ustvrdio da je riječ o 'oglednom primjeru Čehokovog pogodovanja na štetu Grada', dok je TTS uzvratio da ih je SDP 'ružno i neopravdano uvukao u prljavu političku predizbornu kampanju' te je najavio podizanje tužbe protiv ove političke stranke.

Iz Grada su se sada oglasili svojim viđenjem ove situacije.
 
- Predsjednik gradske organizacije SDP-a trebao bi, kad već iznosi svoje mišljenje, pročitati relevantne zakone pa bi mu bilo jasno da ono što govori ne odgovara činjenicama. Nažalost, ponovo gledamo lijenost dva čelna čovjeka SDP-a, koji nisu u stanju pročitati zakon i shvatiti da se zemljišta na kojem je zasnovano pravo građenja vraća vlasniku  ali je vlasnik dužan platiti razliku za koju je zemljište vrjednije ako je sagrađen objekt - odgovorio je Avar na navode SDP-a.

Kaže da je ova gradska uprava naslijedila zahtjev za kupnjom dijela zemljišta na kojem je sada zasnovano pravo građenja te da je raspisala natječaj. 

- Prirodno je i poslovno logično da u pola razdoblja trajanja prava građenja investitor i Grad razgovaraju o budućim odnosima. Gradsko vijeće će odlučiti hoće li ostati pravo građenja ili će se zemljište prodati kako bi TTS mogao dalje investirati i aplicirati prema EU fondovima. Ovdje je pitanje treba li privatne inicijative u sportskom poduzetništvu podržati jer smanjuju pritisak na javne objekte koji nemaju svoju komercijalnu isplativost, ali donose sportsku, rekreativnu i zdravstvenu dobit za građane - obrazlaže Avar.

Na kraju dodaje:

- Ovo nije prvi puta da Marković i Bosilj napadaju i kleveću privatne poduzetnike te pokazuju svoju sklonost otimačini privatne imovine kako su to u mračna vremena radili njihovi prethodnici. Nećemo i ne želimo previše vremena trošiti na retrogradne ispade Markovića i Bosilja jer postoje pametnije stvari s kojima se bavimo.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video