Vijesti / Politika

ODJECI GRADSKOG VIJEĆA

SDP: Nova integralna nagodba prošla zahvaljujući Čehokovim žetončićima iz HDZ-a

SDP: Nova integralna nagodba prošla zahvaljujući Čehokovim žetončićima iz HDZ-a
Varaždinski.hr

Ovoga puta 'držač lojtre' nije bio Habijan, već HDZ-ov vijećnik Puja, džoker 'pukla mi je veza', kaže SDP.

Za razliku od nacionalne pozornice, gdje predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković već drugi mandat uspijeva ostati na vlasti pomoću žetončića iz raznih stranaka, u Varaždinu HDZ-ovi žetončići pomažu Ivanu Čehoku u donošenju štetnih odluka za naš Grad i njegove građane. 

Poručili su to danas iz varaždinskog SDP-a, osvrčući se na to kak je 11 glasova 'Čehokovih ljudi' bilo dovoljno za izglasavanje sporne odluke, dok je 10-ero vijećnika bilo protiv. Četiri vijećnika nisu bili prisutni kad se glasovalo: Robert Gotić i Robert Puja iz HDZ-a i Vlado Sevšek i Davor Patafta iz Lige za Varaždin.

Vezana vijest:

sjednica gradskog vijeća Reformisti prozvali HDZ zbog izmjene integralne nagodbe: 'Omogućili su novi model kako ga je zamislio Čehok'

- Sa samo jednim glasom viška, Čehokovih 11 vijećnika skupljenih s njegove liste s dvoje bivših HNS-ovih jataka uspjelo je izglasati Odluku o izmjeni nacrta integralne nagodbe. Ovaj puta 'držač Čehokove lojtre', kako Varaždinci zovu HDZ-ovce, nije bio Habijan koji je lukavo glasao protiv nagodbe, već HDZ-ov vijećnik Puja, džoker 'pukla mi je veza', koji u ključnom trenutku glasanja jednostavno nestao i time omogućio izglasavanje Nagodbe - opisali su situaciju SDP-ovci.

Dodaju da je jasno da HDZ ponavlja već viđen scenarij iz 2017. kada su prije izbora glumili 'ljutu' oporbu Čehoku, da bi nakon izbora s njim sklopili pakt. 

- U lošoj reprizi filma koji ponovo žele prodati našim sugrađanima došlo je samo do promjene glavnog glumca, umjesto Damira Habijana na scenu stupa 'sliku svoju ljubim' direktor Parkova Alen Runac, koji novcem poreznih obveznika šalje promotivne letke za svoju kampanju - podsjetili su iz SDP-a na letak sa slikom Alena Runca koji su građani primili na kućnu adresu zajedno s računom za grobnu naknadu.

- Jedina istina je da se iza svega ustvari krije interesna simbioza ova dva partnera koja traje već 20-tak godina, još od vremena od kada je Čehok prvi puta izabran za zamjenika tadašnjem HDZ-ovom gradonačelniku i svojem mentoru Hrvoju Vojvodi - vratili su se SDP-ovci u daleku prošlost.

Kažu da je ovim jučerašnjim igrokazom HDZ još jednom pokazao i dokazao da mu je jedino bitna vlast i samo vlast, zbog koju 'ne prežu ni od ovakvih perfidnih, ali prozirnih poteza'. 

- Što se SDP-a tiče, naš stav je jasan i mi smo se otpočetka protivili ovakvoj integralnoj nagodbi koju smo nazvali najsramotnijom odlukom u povijesti Gradskog vijeća. Ovih 15 godina muke po balama postale su spomenik sramote Ivana Čehoka, a sada i HDZ-a, kojima je politička i interesna pohlepa bila važnija od zdravlja i općeg dobra Varaždinki i Varaždinaca - poruka je SDP-a.

Za razliku od HDZ-a i Čehoka, dodaju, SDP-u je uvijek bio odgovoran i konstruktivan u rješavanju ovog dugogodišnjeg problema. 

- To je u raspravi ponovo istaknuo predsjednik Kluba vijećnika SDP-a i kandidat za gradonačelnika Neven Bosilj, koji je rekao da je SDP pokazao  dobru volju za rješavanje ovog problema, ali su vladajući cijelo vrijeme radili po svome, često obmanjujući i same vijećnike, ali i javnost. Čak i sada na kraju neuspješnog mandata, umjesto da se sačeka rasprava i konačna pravomoćna presuda Vrhovnog suda oko spornih zamjena zemljišta kako bi Grad možda došao u puno bolju poziciju, koalicija Čehoka i HDZ-a odigrala je po svome i na taj način neslavno završila svoj mandat bez da su riješili ključno obećanje u mandatu, balirani otpad  – istaknuo je Neven Bosilj.

Iako je integralna nagodba bila najvažnija točka sjednice Gradskog vijeća, važno je istaknuti da je upravo zahvaljujući SDP-u sa sjednice Gradskog vijeća skinuta sporna odluka o prodaji gradskog zemljišta TTS-u čime bi se Grad značajno oštetio, poručuju varaždinski socijaldemokrati. 

- SDP je zbog tog istupa bio izložen velikim pritiscima pa čak i prijetnjama tužbama, a gradska vlast nas je optužila da ne znamo čitati zakone i napadamo poduzetnike, što je trebalo poslužiti samo kao skretanje pozornosti s činjenice da bi se tom prodajom oštetilo Grad. Na kraju je Čehok morao priznati poraz i maknuti tu točku s dnevnog reda svjestan da ni njegovi vijećnici ne bi glasali za ovakvu štetnu Odluku. SDP će uvijek poticati i podržavati poduzetništvo jer bez njega nema razvoja i boljeg života, ali ono mora biti temeljeno na korektnoj i poštenoj suradnji, a ne na pokušajima pogodovanja na račun gradskog priračuna - zaključuje se u priopćenju varaždinskog SDP-a. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video