Vijesti / Politika

o izboru predsjednice vrhovnog suda

Damir Habijan o Zlati Đurđević: 'Vidi se da je kandidatkinja SDP-a'

Damir Habijan o Zlati Đurđević: 'Vidi se da je kandidatkinja SDP-a'
Patrik Macek/Pixsell

Saborski zastupnik iz redova HDZ-a komentirao je recentne događaje povezane s izborom predsjednika Vrhovnog suda...

Saborski zastupnik Damir Habijan iz HDZ-a i Sandra Benčić iz platforme Možemo! prokomentirali su u Studiju 4 HTV-a recentne događaje povezane s izborom predsjednika Vrhovnog suda.

Zastupnica Benčić ustvrdila je kako je dobro što je predsjednik Milanović uputio poziv Državnom sudbenom vijeću da ponovi javni poziv za izbor predsjednika Vrhovnog suda, kako bi se riješila 'ova zavrzlama koja je nastala'. Kritizirala je izjave dužnosnika HDZ-a da zbog sudjelovanja u nelegitimnim procedurama neće poduprijeti kandidatkinju predsjednika Milanovića, Zlatu Đurđević. Drži kako u Hrvatskom saboru vladajući nemaju takvu većinu koja bi jamčila da Đurđević ne mi mogla proći.

Da je doista riječ o pozivu koji ima smisla, o proceduri u kojij doista postoji povjerenje i u političke strukture da će birati najbolje, javilo bi se daleko više kandidaza i mogli bismo birati onoga koji će donijeti toliko potrebne zaokrete unutar pravosuđa, rekla je Benčić.

- Što se tiče gospođe Đurđević, meni je žao što je ona svoju stručnost na ovaj način diskreditirala, uvukavši se u proceduru koja nije sukladna pozitivnim propisima - rekao je zastupnik Habijan.

- Ako već govorimo o strankama i povezujemo ih s određenim kandidatima, onda mislim da su maske pale i da je sada evidentno da je gospođa Đurđević SDP-ov kandidat za predsjednicu Vrhovnog suda i to je jedan dodatan razlog zašto ne možemo njezinu kandidaturu podržati -  istaknuo je Habijan. 

Govoreći o odlukama Ustavnog suda Sandra Benčić ustvrdila je kako je 'vidljivo da postoji jasna podjela između onih koji pokušavaju tamo raditi po struci i po Ustavu i onih kojima je  zapravo politička taktika od toga bitnija i ti kontinuirano donose odluke u korist stajališta premijera i Vlade'.

- Ponekad je vrlo štetno govoreći o pravosuđu skupljati jeftine političke poene i mislim da to nije niti uloga saborskih zastupnika - uzvratio je HDZ-ov Habijan.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video