Vijesti / Politika

sporna nekretnina

Štromar: 'Prostori Varteksa u Ivancu zjape prazni i propadaju, a obećani su veliki projekti'

Štromar: 'Prostori Varteksa u Ivancu zjape prazni i propadaju, a obećani su veliki projekti'
Screenshot

Objekt je prvo država prepustila Gradu Ivancu, a zatim je sve ponovno vraćeno državi.

Predrag Štromar (HNS) na današnjoj sjednici Hrvatskog sabora postavio je pitanje Darku Horvatu, ministru prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, u vezi prostora Varteksa u Ivancu.

- U ožujku 2019. država je darovala kompleks Varteksa Gradu Ivancu, a tada su se najavljivali veliki projekti. Onda niste bili ministar, ali je bivši ministar dodijelio objekt Gradu – započeo je Štromar.

Istaknuo je da se od toga ništa nije sprovelo ni napravilo.

- Ivanec je postao jedan od rijetkih gradova koji je vratio darovano zemljište državi i to godinu dana nakon dobivanja. Tko je odgovoran za to što kompleks, koji je primjerice mogao biti namijenjen za obrazovne programe i poduzetništvo, još uvijek zjapi prazan i propada? - pitao je Štromar te nastavio.

- Je li odgovornost na gradonačelniku i ekipi koja prostor nije iskoristila ili je krivica na državi, kako tvrdi sam gradonačelnik Batinić? - naglasio je Štromar te dodao ima li država planove za ivanečki Varteks i jesu li (opet) spremni prepustiti objekt Gradu Ivancu.

Zatim je stigao i odgovor ministra Horvata na zastupničko pitanje. 

- To iz 2019. godine je i mene iznenadilo. Nakon procesa procjene i tehničke službe ministarstva odradile svoj posao, nakon generirane odluke i nakon potpisanog ugovora jednog prostora koji je trebao biti pretvoren u poduzetnički inkubator, stigla je odluka kojim Grad Ivanec vraća predmetno zemljište državi. Obrazložili su tada da postoji interes da se predmetni kompleks kupi od strane privatnih poduzetnika. S obzirom da su nam izbori relativno blizu, mi ćemo pričekati rasplet situacije u Ivancu. Bude li novi gradonačelnik imao navedeni prostor razvijati, siguran sam da ćemo puno brže novom odlukom i ugovor, predmetni prostor moći ustupiti ponovno Gradu Ivancu za poduzetničku namjenu. Ako ne bude takve inicijative, putem javnog nadmetanja, ponudit ćemo ga privatnim poduzetnicima – odgovorio je Darko Horvat.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video