Vijesti / Politika

KRAJ MANDATA

ČEHOK TVRDI 'Naš mandat bit će zapamćen po najvećim investicijama u povijesti grada'

ČEHOK TVRDI 'Naš mandat bit će zapamćen po najvećim investicijama u povijesti grada'
Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Suprotno kritikama, tvrdi da je najveća vrijednost komunikacija s građanima.

- Ovo mandatno razdoblje koje sada završava bit će zapamćeno po najvećim investicijama u povijesti Varaždina. Čak ni tamo u razdoblju od 2005. do 2008. godine, kad je BDP bio najveći, nije bilo toliko investicija. Razlog je taj što tada nije bilo europskih sredstava. Imali smo najveća ulaganja, čak unatoč pandemijskoj krizi. 

Ustvrdio je to varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok na današnjem kolegiju gradonačelnika, na kojem se osvrnuo na protekli mandat, koji sada završava, budući da nas 16. svibnja čekaju lokalni izbori.

- U prva tri mjeseca ove godine smo puno bolji nego u prva tri mjeseca prošle godine. Dakle, danas, kad smo u polulockdownu, fiskalni pokazatelji su bolji nego prošle godine - iznio je jedan od primjera kako pandemija nije utjecala na prihode Grada. 

Pročelnica za financije Mirela Ivanković iznijela je brojke, rekavši da je prihod Grada od početka godine lani bio 60 milijuna, a ove godine iznosi 80 milijuna.

Osvrnuo se i na to što se komunalna naknada sada plaća svaki mjesec, a ne tromjesečno. 

- Sada građani sa svakim sljedećim računom građani vide stanje, imaju bolji uvid u plaćanja. Na građane to neće imati posljedice. A Grad ne košta više, jer to raznosi Čistoća - rekao je.

Rekao je da će njegov mandat građani razumijevati na svoj način.

- Ali mislim da je komunikacija s građanima najviše što smo uspjeli učiniti. Otvoreno, raznovrsno, drugačije od onoga na što sam bio naviknut do 2010., a da ne govorim o bivšoj vlasti. Ta vrijednost će ostati - rekao je Čehok, odgovarajući na kritike da ova vlast nije primjereno komunicirala s oporbom i građanima.

- Upravo suprotno tome što neki govore. I koji najavljuju da se zalažu, da će poticati, pokrenuti... To su sve floskule. Jedini pravi način je neposredna komunikacija, koristeći, naravno, sve suvremene kanale - kaže Čehok.

Iznio je podatak da danas Varaždin ima više udruga nego daleko veći gradovi, da s mladima Grad surađuje bolje nego ikada, da je njegovana trajna komunikacija s obrtnicima i poduzetnicima, suradnja s mjesnim odborima i umirovljenicima. 

Naposljetku, predstavio je publikaciju u kojoj su predstavljeni svi projekti napravljeni tijekom protekle četiri godine te je zahvalio svim zaposlenicima Grada.

- Milijuni kuna su samo brojčani pokazatelj, no najvažnije je zadovoljstvo građana - zaključio je gradonačelnik.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!