Vijesti / Politika

PROMO

PATAFTA O ODLUCI VRHOVNOG SUDA 'Dokazano je da su nam kršena osnovna ljudska prava'

PATAFTA O ODLUCI VRHOVNOG SUDA 'Dokazano je da su nam kršena osnovna ljudska prava'
Varaždinski.hr

Odluka Vrhovnog suda danas je javno objavljena...

Danas objavljenom odlukom Vrhovnog suda u Varaždinu ukinut je dio presude Županijskog suda u Zagrebu iz 2018. godine, kojom su Ivan Čehok, Davor Patafta i Narcisa Huljev osuđeni na zatvorske kazne.

Vezana vijest:

Ivan Čehok presuda ODLUKA VRHOVNOG SUDA Vrhovni sud ukinuo osuđujući dio presude protiv Čehoka, Patafte i Huljev

Prema odluci Vrhovnog suda, Čehoku, Patafti i Huljev će se ponovo suditi za kaznena djela za koja su bili osuđeni: riječ je o zamjeni zemljišta Jalkovec-Brezje između Grada Varaždina i tadašnjeg T7 VIS-a, zatim o kupnji zemljišta za POS-izgradnju (Banfica i Vilka Novaka) te o ulaganjima tvrtke Winair u varaždinsku zračnu luku.

Vrhovni sud potvrdio je dio presude u kojem se navodi da Čehok, Patafta i Kezelj nisu počinili kazneno djelo kada su Grad Varaždin, Varkom i tadašnji T7 VIS 2008. godine potpisali ugovor o interventnom zbrinjavanju baliranog otpada.

Odluku Vrhovnog suda komentirao je Davor Patafta čiji komentar prenosimo u potpunosti.

'Moram u miru pročitati objavljenu presudu Vrhovnog suda. Za vikend ću vjerojatno pored MBO tvornice ili na zoomu (zbog epidemije) napraviti press konferenciju. Koliko sam čuo od odvjetnika, pravomoćno je zauvijek okončan postupak u moju korist za ugovor vrijedan 120 milijuna kuna za MBO tvornicu i rješavanje 100.000 tona otpada u Brezju te se dokazalo nakon deset godina da je sve ispravno napravljeno. Varaždinci su zbog ovog nepotrebnog postupka kojeg su pokrenuli sebični javnosti poznati političari oštećeni za oko 400 milijuna kuna i imaju zagađeno vodozaštitno područje na ulasku u grad u Brezju i blokiranu poslovnu zonu za razvoj grada. Nekima su bili bitniji osobni politički obračuni nego standard i zdravlje Varaždinaca. Svaka varaždinska obitelj je zbog njih nepotrebno oštećena za vrijednost jednog automobila. U dijelu u kojem su se osporavali drugi poslovi u istom postupku dokazano je i na Vrhovnom sudu da su nam kršena osnovna ljudska prava i da nam je prekršeno pravo na pravično suđenje i da nam nije mogao biti ne prihvaćen ni jedan naš svjedok ili drugi bitni dokazi. Svi koji su lažno prijavljivali kao i izmišljali te podmetali lažne dokaze u ovom postupku zbog vrlo sebicnih interesa nek si stave glavu u pijesak na jedno duže vrijeme. Posebno zahvaljujem odvjetniku Pilipoviću i svim drugim odvjetnicima na trudu i uloženoj energiji a koji su udarili prije 10 godina temelje moje obrane i ove današnje presude. Žao mi je da je trebalo 10 godina da se shvate neke stvari u Varaždinu koje su se mogle shvatiti puno brze', riječi su Davora Patafte.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video