Vijesti / Politika

saborska zastupnica

Martinčević suzdržana na glasanju oko opoziva Berošu, HDZ-u poručila: 'Ako misle surađivati s Čehokom...'

Martinčević suzdržana na glasanju oko opoziva Berošu, HDZ-u poručila: 'Ako misle surađivati s Čehokom...'
Screenshot N1

Reformisti uputili ultimatum HDZ-u i premijeru Plenkoviću.

Natalija Martinčević, saborska zastupnica iz redova Reformista, bila je suzdržana na današnjem glasovanju u Saboru o izglasavaju nepovjerenja ministru zdravstva Viliju Berošu.

Reformisti su dosad podržavali Vladu premijera Andreja Plenkovića, a već sinoć je Radimir Čačić u RTL Direktu napomenuo da bi se to moglo promijeniti.

Točnije, HDZ je dobio jasan ultimatum da ako na lokalnoj razini odu u koaliciju s Ivanom Čehokom da će Refomisti izaći iz vladajuće većine na nacionalnoj razini.

Nepovjerenje ministru Berošu nije izglasano (57 za, 1 suzdržan, 75 protiv) pa tako on ostaje ministar, a zastupnica Martinčević nakon odluke održala je konferenciju za novinare.

- Suradnja podrazumijeva obostrano i obostrane poštivanje. Mi to sada nismo imali. Imali smo prljavu kampanju u Varaždinskoj županiji. Kandidat HDZ-a koristio se ljudima s optužnicama i presuđenim kriminalcima. Ide se i korak dalje. U Županijskoj skupštini se planira većina s takvim ljudima. Tamo je lista Ivana Čehoka za kojeg svi znamo da je pod četiri potvrđene optužnice. Radi se o milijunima štete na račun Grada Varaždina. Ako HDZ misli surađivati s takvim ljudima, sasvim sigurno neće raditi s Reformistima, niti lokalno niti nacionalno – rekla je Martinčević.

Navodi da je danas samo potvrdila ono što je predsjednik Reformista jučer rekao u RTL-u

- Nama je neprihvatljiva suradnja s ljudima koji su pod optužnicama. To bi bacilo veliku ljagu na Reformiste i mi si to nećemo dozvoliti. Predsjednik stranke Čačić jučer je jasno iznio stav, čuo se s premijerom Plenkovićem, a on je rekao da ćemo razgovarati. Na potezu je HDZ u svakom slučaju - zaključila je Martinčević. 

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video