Vijesti / Politika

Zasposlenici grada

BOSILJ NAJAVIO 'Dozvolit ću da se zaposle određeni ljudi. Ne stranački, nego najbolji na natječaju'

BOSILJ NAJAVIO 'Dozvolit ću da se zaposle određeni ljudi. Ne stranački, nego najbolji na natječaju'
Varaždinski.hr, PIXSELL

'Fali nam mladosti i energije, ali fali nam prije svega stručnosti', rekao je Bosilj...

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj gostovao je u emisiji Otvoreni studio VTV televizije te se osvrnuo na zaposlenike u Gradu Varaždinu i mogućnosti novih zapošljavanja.

Bosilj je kazao kako se po preuzimanju dužnosti susreo sa svima zaposlenicima.

Istaknuo je kako je potrebno demistificirati da je u vrijeme Ivana Čehoka smanjen broj zaposlenih u Gradu Varaždinu.

- Pogledao sam podatke, preuzeo je sa 107 zaposlenih i smanjio je na sadašnjih 106. Jedan zaposlenik je manje, dakle broj je cijelo vrijeme bio stabilan.

Komentirao je i dobnu strukturu zaposlenika u Gradu.

- Imamo nekoliko zaposlenika pred mirovinom i mi moramo pomladiti Grad. Iznenadio sam se kad sam obilazio sve naše zaposlenike, fali nam mladosti i energije, ali fali nam prije svega stručnosti u pojedinim segmentima. Tako da ću ja sigurno dati dozvolu da se zaposle određeni ljudi, ali putem javnog transparentnog natječaja. Garantiram da će neće biti stranački birani, već oni koji su najbolji na natječaju.

Pojasnio je i koji su kadrovi najpotrebniji.

- Prva dva mjesta koja ćemo tražiti, jer smo tu izrazito tanki, a o tim mjestima nam ovisi budućnost Grada Varaždina, su EU fondovi i ITU mehanizam. Tu ćemo trebati dvoje ljudi, po mogućnosti sa iskustvom i iz apliciranja i rada na EU projektima i povlačenja novaca s EU fondova te rada na ITU mehanizmu – zaključio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!