Vijesti / Politika

NEDOSTAJE NOVACA ZA PLAĆE

KUDELIĆ KAŽE DA NIJE NA GODIŠNJEM 'Moj mandat je na raspolaganju novom županu'

KUDELIĆ KAŽE DA NIJE NA GODIŠNJEM 'Moj mandat je na raspolaganju novom županu'
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Čini se kao da nas čeka smjena na čelu Opće bolnice Varaždin.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin dr. Nenad Kudelić reagirao je na navode izrečene danas na konferenciji za novinare novog župana Anđelka Stričaka. Župan je, podsjetimo, rekao da je Kudelić izvijestio Županiju da Bolnica nema dovoljno novaca za isplatu plaća te potom - otišao na godišnji odmor.

Vezana vijest:

Anđelko Stričak, Nenad Kudelić Problemi s plaćama VARAŽDINSKA BOLNICA NEMA ZA PLAĆE! 'Ravnatelj je otišao na godišnji'

- Ravnatelj je u petak obavijestio pročelnicu Božić da na računu ima 19.829.000 kuna i da mu još 8,5 milijuna kuna fali za isplatu plaća. Održali smo kolegij pročelnika i zamjenika ravnatelja Opće bolnice, jer, gle čuda, ravnatelj nas je obavijestio o tome da mu fali 8,5 milijuna i otišao na godišnji - kazao je župan ujutro na konferenciji na kojoj  je bio i zamjenik ravnatelja Bolnice Damir Poljak, član HDZ-a.

Kudelić odgovara da to i nije baš tako.

- Tijekom današnjeg prijepodneva u Općoj bolnici Varaždin ravnatelj prim.dr.sc. Nenad Kudelić, dr.med., održao je jutarnji sastanak sa svojim suradnicima, nekoliko radnih sastanaka u Upravi bolnice te u trenutku objave ovog priopćenja obavlja operativni zahvat - navodi se u njegovu odgovoru.

Dodaje se da Opća bolnica Varaždin posljednjih osam mjeseci zbog bitno promijenjenih uvjeta poslovanja, uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19, u prihodovnoj strani ostvaruje nedostatna sredstva za svoje poslovanje te tako, između ostaloga, i za isplatu plaća.

- Zbog takve situacije Opća bolnica Varaždin obvezna je mjesečno obavještavati Županiju o nedostatku sredstava. Također, uobičajeno uz podršku Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje ostvaruje potrebna sredstva za redovnu isplatu plaća, a što očekujemo i sa sutrašnjim danom, 15. lipnja 2021. godine - stoji u priopćenju.

No, bez obzira na rečeno, dr. Kudelić poručio je novoj županijskoj vlasti da je njegov mandat - na raspolaganju.

- Ovim putem ravnatelj prim.dr.sc. Nenad Kudelić, dr.med., obavještava da je njegov mandat na raspolaganju županijskoj vlasti, a što on smatra svojom obvezom nakon promjena koje su nastupile - poručio je za kraj.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.