Vijesti / Politika

kriza s komunalnim otpadom

Budimo grad: 'Direktor Čistoće sve nas je doveo u ovu smrdljivu situaciju'

Budimo grad: 'Direktor Čistoće sve nas je doveo u ovu smrdljivu situaciju'
Budimo grad, Grad Varaždin

Politička platforma Budimo grad još jednom se osvrnula na krizu s odvozom komunalnog otpada...

Politička platforma Budimo grad na službenoj Facebook stranici još jednom se osvrnula na problem deponiranja komunalnog otpada u pretovarnu stanicu u Poljani Biškupečkoj. Naglasak su ovog puta stavili na direktora Čistoće Davora Skrozu.

Vezana vijest:

Anđelko Stričak, Poljana Biškupečka EKO-KRIZA U POLJANI ODRŽAN SASTANAK U PIŠKORNICI U rješavanje problema Čistoćinog otpada uključuje se i Ministarstvo

- I dok se, posve opravdano, upućuju brojne kritike novom gradonačelniku u vezi njegovog pristupa rješavanju krize s odvozom mješovitog komunalnog otpada, direktor Čistoće, Davor Skroza u cijeloj priči prolazi neopaženo - uvod je teksta koji su iz Budimo grad naslovili 'Otpad se gomila, Skroza gladi mace?'.

Dodaju kako su Čistoću d.o.o. osnovale su jedinice lokalne samouprave i na nju, temeljem Zakona o održivom gospodarenju otpadom, prenijele obavljanje javne usluge prikupljanja komunalnog otpada te ističu kako je Čistoća d.o.o. trgovačko društvo.

- U trgovačkom društvu, njegove poslove vodi njegova uprava. Jedini član uprave Čistoće d.o.o. je – Davor Skroza. Upravo je Davor Skroza ona osoba koja je zadužena i odgovorna pronaći rješenja i osigurati da Čistoća može uspješno obavljati javnu uslugu koju su joj Varaždin i druge JLS povjerile. Iz njegovog ponašanja proteklih godina, svađanja s građanima po društvenim mrežama, sudskih obračuna s kritičarima, tjeranja svoje vizije obračuna PDV-a, a sada i odbijanja da sklopi ugovor s Piškornicom, čime nas je sve doveo u ovu smrdljivu situaciju, jasno je da ni karakterom, a ni znanjem, nije osoba koja može riješiti zahtjevne probleme. Umjesto otpadom, on se u posljednje vrijeme više bavi nabavom 'buseka' da javni novac nastavi bacati u još jednu jamu bez dna, kao i udomljavanjem mačaka. Lijepo, ali to mu nije primarni posao.

Dotakli su se i nadzornog odbora Čistoće.

- Njegov zadatak je nadzirati rad uprave društva. Po potrebi smijeniti postojeću i imenovati novu. Na žalost, osim Vjerana Strahonje, od drugih članova nadzornog odbora, nismo čuli ni riječi. Predsjednik NO Miljenko Ernoić i njegova zamjenica, Lovorka Gotal Dmitrović, vjerojatno negdje odmaraju uz dobro rashlađeni pjenušac - zključili su iz političke platforme Budimo grad.

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video