Vijesti / Politika

ŠTO SA SMEĆEM U POLJANI?

SKROZA OSIGURAO JOŠ 1.500 TONA 'Dok sam ja direktor, Čistoća neće izgubiti dozvolu za gospodarenje otpadom'

SKROZA OSIGURAO JOŠ 1.500 TONA 'Dok sam ja direktor, Čistoća neće izgubiti dozvolu za gospodarenje otpadom'
Varaždinski.hr, PIXSELL

Bosilj traži Skrozin odlazak s funkcije direktora. No iz tvrtke neće otići, jer mu ugovor garantira istu plaću sve do 2029. godine.

Prošloga tjedna, u srijedu 7. srpnja, iz Grada Varaždina izvijestili su javnost da je jednomjesečna kriza sa zbrinjavanjem miješanog komunalnog otpada riješena nakon sastanka u Zagrebu s ministrom Tomislavom Ćorićem. Čistoća je nakon dva dana prekida nastavila s odvozom 'crne kante' i činilo se da je veliki problem postao stvar prošlosti. Odnosno barem da je problem riješen do kraja tekuće godine.

Vezana vijest:

otpad, smeće, crna kanta nakon sastanka u ministarstvu PRONAĐENO RJEŠENJE Od sutra ponovo kreće odvoz komunalnog otpada

No pojavilo se pitanje kako će Čistoća na deponij odvoziti novonastali otpad i istovremeno zbrinuti onih 600 tona nagomilanih na pretovarnoj stanici u Poljani Biškupečkoj. Inspektorica zaštite okoliša dala je tvrtki rok da odveze taj otpad. Ako se to ne učini, Čistoći prijeti čak i oduzimanje dozvole za gospodarenje otpadom.

- Problem je riješen. Riješio sam ga osobno, izravno dogovorio s komunalnom tvrtkom iz Garešnice, temeljem postojećeg sporazuma jedinica lokalne samouprave, da nam se poveća kapacitet za još 1.500 tona. Dok sam ja direktor tvrtke, nećemo izgubiti dozvolu – rekao nam je danas direktor Čistoće Davor Skroza.

Aneks ugovoru kojom se kapacitet povećava s 5.000 tona na 6.500 tona zaključen je jučer, 14. srpnja. Prvotnih 5.000 tona Čistoća je već iskoristila, zaključno s 10. lipnja, kada je i eskalirala kriza s odvozom otpada. Sada se tome dodaje još 1.500 tona, što je više nego dovoljno za otpad nagomilan u Poljani, kao i za dio novonastalog otpada. Ostali novonastali otpad, kako doznajemo, nakon sastanka u Ministarstvu odvozi se na odlagalište u Općinu Davor.

Skroza je ovim aneksom, kako se čini, osigurao da se problem otpada u Poljani riješi prije nego što će se odlučivati o njegovoj sudbini na čelu društva. Naime, za 30. srpnja zakazana je sjednica Skupštine, a gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj najavio je da će na njoj biti izabran novi nadzorni odbor. Bosilj ne skriva da od novog nadzornog odbora očekuje izbor novog direktora.

U javnosti se već spominje ime Saše Avirovića, nekadašnjeg direktora Čakoma, kao privremenog rješenja dok se ne raspiše javni natječaj. To je na sjednici Gradskog vijeća potvrdio i Bosilj. No Skroza ostaje u tvrtki, važeći ugovor mu garantira istu plaću sve do 2029. godine, neovisno o radnom mjestu na koji će biti postavljen.

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video