Vijesti / Politika

OBJAVLJENI PODACI

KAKO SU BIVŠI VIJEĆNICI POSLOVALI S GRADOM Najviše inkasirali Gotić i Soldo

KAKO SU BIVŠI VIJEĆNICI POSLOVALI S GRADOM Najviše inkasirali Gotić i Soldo
Varazdinski.hr

Na popisu onih koji su poslovali s Gradom pretežito su članovi Nezavisne liste Ivana Čehoka. Evo brojki...

Grad Varaždin objavio je podatke o iznosima koji su isplaćivani vijećnicima u prošlom sazivu Gradskog vijeća mimo osnovne vijećničke naknade. Ti su podaci dati kao odgovor na pitanja Ivana Obadića, vijećnika platforme Budimo grad, postavljenog na sjednici 13. srpnja.

- Bivši gradonačelnik u nekoliko je navrata ponavljao da pojedini gradski vijećnici obavljaju određene poslove za Grad besplatno. Zanima me koji su iznosi u prethodnom sazivu Gradskog vijeća bili isplaćivani pojedinim gradskim vijećnicima i po kojoj pravnoj osnovi - pitao je Obadić.

Naknade koje su uzete u obzir, stoji u odgovoru, su one vezane uz naknade u upravnim vijećima javnih ustanova, ali ima tu i ugovora o djelu, ugovora o prodaji zemljišta ili pak isplata s osnova nabave radove, roba i usluga, kao i davanja subvencija ili donacija. Podaci su to samo za Grad Varaždin, a ne odnose sa ne eventualna primanja koja je netko ostvario poslujući s gradskim tvrtkama i ustanovama.

Čehokovi ljudi

Na popisu onih koji su poslovali s Gradom su pretežito članovi Nezavisne liste Ivana Čehoka, primjerice Božo Soldo, Željko Prstec, Mirna Amadori, Stjepan Cepanec, Danijel Kuserbanj... Izminke su primjerice HDZ-ov vijećnik Robert Gotić, SDP-ov vijećnik Bruno Ister te vijećnik Lige za Varaždin Vlado Sevšek.

Gotiću 4,4 milijuna kuna

Najviše je s Gradom poslovala upravo Gotićeva tvrtka GK Grupa, koja je energetsku obnovu dječjih vrtića inkasirala 4,4 milijuna kuna.

Soldi 600 tisuća kuna

Čehokov 'kućni projektant' Božo Soldo za svoje je projekte, među kojima je primjerice i idejna skica za kučansku rampu, od grada dobio 601.750 kuna. 

Za Amadori 209.000 kuna

Slijedi Mirna Amadori, još jedna Čehokova vijećnica, kojoj je ukupno u mandatu isplaćeno 208.913 kuna, od čega 162.000 kuna za 'usluge koordinatora investicijskih projekata'.

Cepanec Gradu prodao zemljište

Stjepan Cepanec prodao je Gradu zemljište za 160.333 kune, a zajedno s naknadom za rad u Upravnom vijeću Gradskih bazena isplaćeno mu je 183.643 kune.

Za Prstecove anđele 150.000 kuna

Umjetnik Željko Prstec tijekom četiri godine od Grada je dobio 177.669 kuna, što kao donaciju, što kao pokroviteljstvo, što kao subvenciju, što temeljem kupnje protokolarnih poklona. Također, Prstec je bio i član Upravnog vijeća Gradskog muzeja, za što je dobio 26.464 kune.

Za bravarske usluge 64.000 kuna

Bivši vijećnik Danijel Kuserbanj obavio je za brojne bravarske usluge, ukupne vrijednosti 63.935 kuna, a još 9.314 kune pripalo mu je kao članu Upravnog savjeta Koncertnog ureda. Ukupno je to 73.249 kuna.

I SDP-ovac Ister na popisu

Jedan SDP-ov vijećnik također je dobro poslovao s Gradom u prošlom mandatu. Riječ je o Bruni Isteru, koji je trenutno savjetnik novom gradonačelniku Nevenu Bosilju. Za izradu  projektne dokumentacije i stručni nadzor nad provođenjem projekata Isteru je isplaćeno ukupno 107.375 kuna.

Od Sevšeka roba za reprezentaciju

Na popisu je i vijećnik Lige za Varaždin Vlado Sevšek. Od njegove tvrtke Eko Sevšek Grad je kupio robu za reprezentaciju u vrijednosti od 13.237 kuna.

Ostali vijećnici koji su navedeni ostvarili su primanja samo za članstvo u upravnim vijećima javnih ustanova. To su Denis Mladenović (7.801 kuna), Tatjana Kušter (6.778 kuna), Lovorka Gotal Dmitrović (1.761 kuna) i Vjeran Strahonja (1.149 kuna), 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video