Vijesti / Politika

odgovor na pitanje gradskog vijećnika

TKO JE VRIJEĐAO GRAĐANE? 'Službenici su radili isključivo po nalogu ili odobrenju gradonačelnika, a ponekad i njegovih zamjenika'

TKO JE VRIJEĐAO GRAĐANE? 'Službenici su radili isključivo po nalogu ili odobrenju gradonačelnika, a ponekad i njegovih zamjenika'
Varaždinski.hr; Borna Filić/Pixsell

Tko su bili administratori službene stranice Grada Varaždina u prethodnom mandatu? Tko je na službenim stranicama blokirao građane koji su kritički, ali pristojno i civilizirano pisali o pojedinim aktualnim pitanjima. Koliko je građana bilo deblokirano? Tko je uopće iz gradske uprave odgovoran za to što se piše pod službenim profilom grada?

Vezana vijest:

Varaždinci za Čehoka RAT NA DRUŠTVENIM MREŽAMA DOKAZ ZA JAVNU TAJNU Čehok urednik stranice koja godinama vrijeđa građane

Pitanja su to koja je gradski vijećnik Nikola Kumek iz političke platforme Budimo grad postavio na 2. sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Iz Grada Varaždina odgovorili su u pisanoj formi. Istaknuli su kako su službenici zaduženi za odnose s javnošću radili 'isključivo po nalogu ili odobrenju gradonačelnika, a ponekad i njegovih zamjenika'.

- Službenici nisu koristili mogućnost samostalnog komentiranja tih objava, brisanja komentara niti blokiranja drugih korisnika. Također nisu koristili Facebook profil Grada Varaždina za objavljivanje svojih osobnih stavova, komentara ni opaski. Njihova zadaća je bila, u cilju postizanja pune transparentnosti i javnosti rada gradske uprave, isključivo objektivno prenošenje, a nikako ne svojevoljno komentiranje izvornih poruka izabranog gradonačelnika i njegovih zamjenika kao i odgovora odnosno reakcija građana na te poruke – stoji u odgovoru Grada Varaždina.

Dodaju kako su službenici za odnose s javnošću komunicirali stavove 'aktualne, izabrane gradske vlasti bez obzira kakav predznak ili kvalitetu te poruke imale i bez mogućnosti propitivanja da li su te poruke primjerene ili ne'.

- Navedenim objavama nastojale su se pratiti gradske uprave, gradskih trgovačkih poduzeća i ustanova, a nikako ne privatne aktivnosti ili aktivnosti vezane za predizbornu kampanju. Dinamika objavljivanja ovisila je o broju aktivnosti koju su dužnosnici imali uz nastojanje da se javnost činjenično informira o svim potezima aktualne gradske uprave – zaključak je odgovora na pitanje gradskog vijećnika Nikole Kumeka.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!