Vijesti / Politika

Sredstva za obrazovanje

Uvođenje građanskog odgoja u škole Varaždinske županije? 'Odluka na svakoj školi u dogovoru s lokalnom samoupravom'

Uvođenje građanskog odgoja u škole Varaždinske županije? 'Odluka na svakoj školi u dogovoru s lokalnom samoupravom'
Kristina Stedul Fabac/Pixsell/Varazdinski.hr

Projekt građanskog odgoja trebao je početi početkom ove nastavne godine, ali zasad još nema realizacije...

Na aktualnom satu sjednice Županijske skupštine vijećnici su danas postavljali pitanja županu o temama u Varaždinskoj županiji.

Županijski vijećnik i predsjednik kluba vijećnika SDP-a Luka Zrinski postavio je pitanje županu Anđelku Stričaku o uvođenju građanskog odgoja u škole kojima je osnivač Varaždinska županija. 

Građanski odgoj aktualna je tema u obrazovanju. Tako je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio da će se građanski odgoj u zagrebačkim školama provoditi od drugog polugodišta.

S druge strane ministar Radovan Fuchs navodi da je građanski odgoj obavezni predmet koji se predaju kao zasebni predmet kroz više nastavnih predmeta pa smatra da nema smisla ove godine, i u ovako zahtjevnoj nastavnoj godini, dodavati još jedan dodatni sat učenicima i nastavnicima.

Zrinski se nada što skorijem pokretanju građanskog odgoja u školama kojima je osnivač Županija. 

- Imali smo prilike vidjeti da će u rebalansu proračuna biti povećana sredstva za građanski odgoj. Navelo se da će se projekt pokrenuti početkom ove školske godine, a ona je počela prije nekoliko tjedana. Kada možemo očekivati daljnje korake vezane uz građanski odgoj u našim školama? - pitao je vijećnik Zrinski. 

Župan je odgovorio da je na odluci svake škole kako će potrošiti dobivena sredstva.

- Koliko sam informiran od pročelnika Huđeka naša Županija konstantno radi na tim projektima građanskog odgoja. I ove godine planiramo prema svakoj školi usmjeriti 10.000 kuna da škola sama odluči, u suradnji s lokalnom samoupravom, hoće li uvesti građanski odgoj - bio je odgovor župana Stričaka. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video