Vijesti / Politika

NA AKTUALCU ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE

O KUĆANSKOJ RAMPI Čehok poručio Stričaku: 'Podmeću vam kukavičje jaje, taj projekt ne postoji!'

O KUĆANSKOJ RAMPI Čehok poručio Stričaku: 'Podmeću vam kukavičje jaje, taj projekt ne postoji!'
Zvonko Lončar, Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Prema riječima župana Anđelka Stričaka, jedna od točaka razvojnog sporazuma Sjever je 'izgradnja spoja Ulica Adolfa Wisserta i Ulice Frana Supila s podvožnjakom ispod željezničke pruge Zagreb – Varaždin'. Ivan Čehok kaže da to ne postoji.

Na drugoj Županijskoj sjednici danas se u okviru Aktualnog sata govorilo i o projektu kućanske rampe na križanju Novakove, Supilove i Anine ulice u Varaždinu. Temu je pokrenuo županijski vijećnik Ivan Čehok koji je istaknuo kako je projekt rješenja kućanske rampe, podzemni rotor, koji je napravljen u vrijeme dok je on bio varaždinski gradonačelnik potrebno uvrstiti u razvojni sporazum za sjever Hrvatske.

Vezana vijest:

bosilj kućanska rampa krenuti ispočetka JOŠ MALO O KUĆANSKOJ RAMPI 'Taj projekt je Potemkinovo selo. Sedam stručnjaka dat će svoj sud'

- Na svečanoj sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije rečeno je da se sprema razvojni program za sljedećih pet godina za sjever Hrvatske pa postavljam pitanje županu ako je moguće da se u taj razvojni program stavi kućanska rampa koja ima sve potrebne papire, izdana je lokacijska dozvola i sve suglasnosti i odobrenja, ima nekoliko revizija renomiranih hrvatskih stručnjaka. Međutim, zbog politikantskih obračuna sadašnje gradske vlasti s profesorom doktorom Božom Soldom, taj projekt je poništen, zgažen i otvoreno popljuvan. Je li moguće da se taj projekt prijavi s obzirom na to da ima lokacijsku dozvolu i moguće je na temelju toga dobiti sve ostale papire. To nije bitno samo za građane Varaždina, već i gospodarstvo cijele županije s obzirom na to da ta nesretna pruga dijeli gospodarstvo grada Varaždina i tokove normalnog života na dva dijela – rekao je u Ivan Čehok.

Župan Anđelko Stričak odgovorio je kako je projekt rješenja problema kućanske uvršten u razvojni sporazum, no nije riječ o podzemnom rotoru koji je projektirao Božo Soldo.

- Kad govorimo o rotoru, mi smo u razvojni sporazum sjeverozapadne Hrvatske predložili točku 7. - izgradnja spoja Ulica Adolfa Wisserta i Ulice Frana Supila s podvožnjakom ispod željezničke pruge Zagreb – Varaždin. To bi bila kućanska rampa, sada se službeno tako zove i taj podatak dobili smo iz Grada Varaždina. Taj projekt je uvršten u razvojni sporazum, predložili smo ga i sad čekamo mjesec dva da se sve iskorigira i dogovori sa susjednim županijama pa da potpišemo taj sporazum – odgovorio je Stričak.

Čehok nije bio zadovoljan odgovorom te je kazao kako takav projekt koji je uvršten u razvojni sporazum ne postoji.

- Ne postoji projekt Wissertova – Supilova, to ne postoji nigdje. Možda vam je Grad to poslao, ali to ne možete prijaviti jer toga nema. Postoji samo jedan projekt, a to je kućanska rampa, to je Novakova – Supilova – Anina. Projekt Wissertova – Supilova znači rušenje nekoliko željezničarskih zgrada koje su pod zaštitom i bojim se da ako Županija projekt podzemnog rotora ne preuzme s ovom lokacijskom dozvolom i ne pošalje prema Europi, mi nikad nećemo doći više u priliku da koristimo europska sredstva za tako veliki projekt. Vama je Grad podvalio nešto što ne postoji, Wissertova – Supilova nije moguće ni moguće ni prometno, a kamoli građevinski izgraditi, jer bi to značilo da će ljudi koji će proći preko cijeloga kolodvora, ako se i sruši ložionica, kad bi konzervatori to dopustili, neće imati kamo izaći, nego će morati ići ili lijevo ili desno na Supilovu, a tamo će doći do POS naselja i morati Koblenzovom natrag se vraćati na Novakovu. To je ponovno jedno kukavičje jaje koje vam se podmeće, stoga vas molim, imate lokacijsku dozvolu, prijavite ono što postoji jer ovakav projekt ne postoji – zaključio je Čehok.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj prošlog je tjedna projekt kućanske rampe koji je projektirao Božo Soldo nazvao 'Potemkinovo selo' te je najavio kako će 'sedam ozbiljnih stručnjaka evaluirati taj projekt'.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video