Vijesti / Politika

PROBLEMI U POZICIJI

Bosilj prozvao Budimo grad zbog destruktivnosti: 'Ako netko misli postavljati ultimatume...'

Bosilj prozvao Budimo grad zbog destruktivnosti: 'Ako netko misli postavljati ultimatume...'
Varaždinski.hr

I Bosilj i Budimo grad tvrde da nisu u koaliciji, već u 'suradnji s definiranim programskim ciljevima'. A Bosilj smatra da bi Budimo grad trebao izaći iz te suradnje...

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici danas je održana konferencija za medije na kojoj se javnosti prezentirao program nadolazeće 5. sjednice Gradskog vijeća.

Vezana vijest:

Budimo grad BUDIMO GRAD OPET SE OGLASIO KRHKA KOALICIJA 'Preuzeti odgovornost ne znači zasjesti u direktorsku fotelju s beneficijama i otpremninom'

Ipak najviše vremena utrošeno je na otvorena politička pitanja koja su protekli tjedan zaokupljala varaždinsku javnost, a među njima je bilo i pitanje suradnje platforme Budimo grad i SDP-a u Gradskome vijeću.

Budimo grad i SDP, uz vijećnike iz redove Reformista, čine većinu u Gradskome vijeću, a trzavice između partnera pojavile su zbog niza tema: imenovanja novog direktora Čistoće, problema u varaždinskom HNK, direktnom biranju direktora Varkoma...

- Neki medijski istupi pojedinih vijećnika u zadnje vrijeme nisu baš konstruktivni, to je jedna razina destrukcije i zagađenja medijskog prostora i od oporbenih, ali i od vijećnika koji su se do sada deklarirali kao nekakva pozicija. Po meni su prešli neku granicu dobrog ukusa. Ali to je njihov problem – kazao je uvodno Bosilj na tu temu.

U nastavku je rekao kako su SDP, Budimo grad i Reformisti potpisali sporazum u kojem su definirali programske ciljeve.

- Dao sam si truda ovaj vikend, prošao kroz sporazum i mi smo oko 90 posto tih ciljeva napravili ili radimo u tom smjeru. Nevjerojatno je da netko, ako mu jedna odluka nije po volji, automatski ultimativno postavlja nekakve uvjete. Ako netko misli postavljati ultimatume i biti destruktivan, mislim da je najkorektnije da izađu iz tog sporazuma i da razgovaramo o svakoj točki posebno. Neka vrsta projektne suradnje, ako želite podržati neku točku podržite, ako biti protiv neke točke, budite protiv nje – rekao je Bosilj.

Vezana vijest:

Neven Bosilj odluka gradonačelnika NOVI DIREKTOR VARKOMA BEZ JAVNOG NATJEČAJA 'To je moja odluka od koje neću odstupiti'

Slična situacija, ističe Bosilj, postoji u skupštini Varaždinske županije gdje 'ne znate tko je pozicija, a tko opozicija'.

O mogućoj suradnji unutar vijeća s HDZ-om Bosilj je bio kratak.

- Što se HDZ-a tiče, očekujem da svaki gradski vijećnik glasa po vlastitoj savjesti u interesu Grada Varaždina, ako je neka odluka dobra, da ju podrže, ako ne, da ju ne podrže – zaključio je Bosilj.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!