Vijesti / Politika

FINANCIJSKE RUPE

BOSILJ UPOZORIO 'Nova uprava pronašla je svašta u Čistoći'

BOSILJ UPOZORIO  'Nova uprava pronašla je svašta u Čistoći'
Varazdinski.hr

Cijene idu gore? Čini se da bi problemi s poslovanjem mogli dovesti i do toga.

Platforma Budimo grad traži posebnu sjednicu varaždinskog Gradskog vijeća zbog problema u Hrvatskom narodnom kazalištu, a gradonačelnik Neven Bosilj tražit će da vijećnici posebno raspravljaju i o Čistoći.

- Nova uprava svašta je pronašla u Čistoći, mislim da je to vrijedno rasprave Gradskog vijeća. Zato ću predložiti tu točku - najavio je gradonačelnik.

Svetec još snima stanje

Što je to točno pronašao novi direktor Zoran Svetec, Bosilj nije precizirao.

O toj temi, kao i o financijskim problemima Čistoće te mogućem porastu cijena usluge za građane, htjeli smo razgovarati s novim direktorom tvrtke. No Svetec je zamolio za još malo vremena dok precizno ne snimi stanje koje je zatekao. Predvidio je da bi to moglo biti do kraja mjeseca.

Problemi nisu od danas

Na probleme u poslovanju Čistoće upozoravao je već ranije i novi predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Vjeran Strahonja. I on misli da bi povećanje cijena usluge moglo biti prilično izvjesno.

- Problemi u Čistoći nisu od danas. Čistoća je već 2019. godine, zbog porasta troškova poslovanja, bila u financijskom minusu, ali se to kompenziralo depozitom, koji se mjerio u milijunima kuna, a datira iz vremena kada se Čistoća izdvojila iz Varkoma - kaže Strahonja. Objašnjava da su troškovi Čistoće rasli iz niza razloga, primjerice zbog porasta cijene plastike i drugih frakcija otpada na tržištu.

'Maca papala'

Sada depozita kojim je Čistoća krpala rupe više nema. 'Maca papala', kako je to znao reći bivši direktor Davor Skroza. 

Vezana vijest:

Davor Skroza VŽ SMEĆE MACA PAPALA? Varaždinska Čistoća još lani imala je oročenih gotovo 16 milijuna kuna

- Mislim da je trebalo intervenirati već ranijih godina - smatra Strahonja.

No apelira na to da se pričeka dok se ne dobiju konrektni i točni podaci o poslovanju. Dodaje tek da se eventualni manjak ne mora nužno preliti na leđa građana, može se to riješiti i proračunskim subvencijama. No te odluke čekaju novog direktora.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!