Vijesti / Politika

nakon raspada koalicije

Bosilj o istupanju Budimo grad iz koalicije: 'Žao mi je što su bili nestrpljivi'

Bosilj o istupanju Budimo grad iz koalicije: 'Žao mi je što su bili nestrpljivi'
Zvonko Lončar

'Bilo bi mi draže da su nam, kao partneri, čuvali leđa od bivšeg gradonačelnika', smatra Neven Bosilj.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj na svojem se Facebook profilu osvrnuo na jučerašnje izlaženje političke platforme Budimo grad iz koalicije sa SDP-om i Reformistima.

Vezana vijest:

Budimo grad, Dubravka Novak, Dražen Čelar, Emilija Stručić EPILOG POLITIČKOG NESLAGANJA BUDIMO GRAD IZAŠAO IZ KOALICIJE Puklo je na - (ne)transparentnim natječajima

Neslaganje među partnerima dogodilo se zbog različitog pristupa kod zapošljavanja u gradskim tvrtkama: dok Budimo grad traži transparentne javne natječaje za mjesta direktora gradskih tvrtki, Bosilj smatra kako je njegovo pravo birati osobu 'od povjerenja' za te funkcije.

Danas je Bosilj, koji je prethodno optužio Budimo grad za destruktivnost' započeo u pomirljivom tonu.

- Nikada nije sve crno ili bijelo. Programsko partnerstvo s Nezavisnom listom Dubravke Novak nije i nikada neće biti upitno, no kako bi uprava mogla provoditi promjene, mora uspostaviti sustav. Sustava u upravi koju smo zatekli nažalost nije bilo, a bombardiranja s raznim podvalama su konstanta. Žao mi je što su vijećnici NL Dubravke Novak bili nestrpljivi, ali ništa se ne radi preko noći. Bilo bi mi draže da su nam, kao partneri, čuvali leđa od bivšeg gradonačelnika koji je lažima, podvalama od prvog dana kako je izgubio na izborima, iz vlastitog očaja trovao sve oko sebe.
Radimo ozbiljan posao i znamo kako se radi ozbiljan posao i pri tom neću dozvoliti opstrukcije poput onih u Čistoći s početka mandata ili amaterski pristup i greške poput poteza u Zagrebu oko zagrebačkog Holdinga - napisao je Bosilj.

Dodao je da je aktivizam potreban društvu općenito 'jer sigurno rezultira dobrim idejama, ali s obzirom na zatečeno stanje, najprije moramo uspostaviti kvalitetan i operativan sustav, a to je nažalost proces koji traje'.

- S puno toga se što se tiče uprave pa i samih zakona ne slažem. I sam sam imao jednu sliku prije nego sam počeo obnašati dužnost gradonačelnika. Mislio sam kako ćemo puno prije i brže početi s konkretnim projektima koje smo u kampanji i obećali. Razumijem i građane. Dosta im je čekanja, ali jednostavno ne ide brže. Građani očekuju rezultate i rješavanje najvećih problema poput bala i u tom smjeru očekujemo doprinos svih opcija jer svaki vijećnik iz koje god stranke ili platforme odgovoran je prema građanima da se nagomilani problemi grada konačno počnu rješavati. To je politika, a sve ostalo je politikantstvo, a time se ne stignem i ne želim baviti. Da, trebam ljude koji su spremni raditi, u koje imam povjerenja i za koje sam siguran da im je interes grada i građana ispred osobnog. Izdržat ćemo ove prve 'porođajne muke', ustrojit ćemo racionalnu i efikasnu upravu i već sljedećim proračunom krenuti u realizaciju projekta i programa koji će olakšati život našim sugrađanima - zaključio je Neven Bosilj.
 

Najnovije

Reci što misliš!