Vijesti / Politika

SDP O NOVOM ODNOSU SNAGA U GRADSKOM VIJEĆU

'Ako proračun ne prođe, idemo na nove izbore. Nemamo problem s tim'

'Ako proračun ne prođe, idemo na nove izbore. Nemamo problem s tim'
Varazdinski.hr

Bosilj i Marković ipak ne vjeruju da će se to dogoditi.

Platforma Budimo grad formalno je izašla iz sporazuma sa SDP-om i Reformistima odnosno koalicija je spala na 7 od 21 ruku u Gradskome vijeću. U SDP-u kažu da im je žao zbog toga.

Vezana vijest:

Budimo grad, Dubravka Novak, Dražen Čelar, Emilija Stručić EPILOG POLITIČKOG NESLAGANJA BUDIMO GRAD IZAŠAO IZ KOALICIJE Puklo je na - (ne)transparentnim natječajima

- Nama je žao jer oni su bili više od 90 posto kompatibilni s našim programom. To što su izašli ne smatramo katastrofalnim, vjerujemo da će oni biti korektiv nove gradske uprave i da će glasati za sve ono što smatraju da je dobro - rekao je Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika, na konferenciji za novinare.

Osvrnuo se na sporni dio, a to su bila izravna imenovanja na čelne funkcije u gradskim tvrtkama. 

- Nama je bitno da dođemo do rezultata zbog kojih su nas građani birali. A birali su nas da riješimo ključne probleme ovoga grada te da paralelno radimo na transparentnosti proračuna. Mi moramo imati osobe od povjerenja u našoj blizini. Oni moraju isporučiti rezultate, a na temelju toga će nas preispitivati naši birači na sljedećim izborima - tumači Marković sadašnje stanje.

Gradonačelnik Neven Bosilj odgovorio je na pitanje kako misli voditi Grad bez većine u Gradskom vijeću.

- Ima puno situacija u Hrvatskoj gdje je tako, primjerice Ivica Puljak u Splitu ima 7 od 33 ruku. Tako ću i ja razgovarati sa svim strankama i opcijama, ne vjerujem da će biti problema oko donošenja odluka, kao ni proračuna - rekao je Bosilj.

Govorilo se o mogućnosti da 'tihi partner' bude čak i HDZ. Marković to odbacuje.

- Nećemo donositi odluke s HDZ-om, nego sami odnosno s partnerom koji je ostao, a to su Reformisti. Mi smo svjesni da proračun možda i ne prođe. Ako se to dogodi, idemo na izbore za Gradsko vijeće. Mi s time nemamo problema. Jer mi radimo transparentno, radimo ono što smo obećali, a zatekli smo brojne kosture od ormara. No ja sam uvjeren da će i HDZ-ovi vijećnici, i Čehokovi vijećnici, i vijećnici Budimo grad dizati ruku za dobre projekte - smatra Miroslav Marković.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video