Vijesti / Politika

novi problemi za gradsku vlast

Bosilj osnovao povjerenstvo za bale, jedno ime veže se za aferu koju istražuje USKOK

Bosilj osnovao povjerenstvo za bale, jedno ime veže se za aferu koju istražuje USKOK
Robert Anić/Pixsell

Čini se da su pred gradskom vlašću novi problemi...

Na Aktualnom satu današnje sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Neven Bosilj predstavio je 'povjerenstvo za rješavanje problema bala'.

Učinio je to odgovarajući na pitanje gradskog vijećnika političke platforme Budimo grad Hrvoja Petrića koji je upitao tko je u tom povjerenstvu.

Bosilj je rekao kako su u povjerenstvu 'tri dame i jedan gospodin'.

- Oni intenzivno rade na tome i u svakodnevnom su kontaktu i s ministarstvima, gospodarstva i drugima. Tražimo puteve kojima ćemo to riješiti i svakako ćemo naći najbolji modalitet kojim ćemo to riješiti. To su profesorica Aleksandra Anić Vučević, koja je zadužena za stručni dio zbrinjavanja otpada, kao odvjetnica grada zadužena za pravna pitanja Željka Brlečić, kao osoba koja je koordinator i glavni lobist i konzultant za taj projektni tim je Mirka Jozić i tu je Bruno Ister kao moj savjetnik i kao predsjednik NO-a Varkoma. To je povjerenstvo koje se bavi tom problematikom – rekao je Bosilj.

Tko je Mirka Jozić?

Mirka Jozić, Bandićeva pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, ovih se danas spominje u kontekstu afere koju istražuje USKOK. Riječ je istrazi poslovanja Grada Zagreba i zaštitarske tvrtke Bilić-Erić, kojoj su iz proračuna isplaćivani deseci milijuna kuna kako bi čuvala gradske stanove i poslovne prostore, o čemu je prvi pisao Index.

Vlasnik te zaštitarske tvrtke je Matija Jozić, suprug gore spomenute Mirke Jozić.

Najnovije

Reci što misliš!