Vijesti / Politika

Konferencija za novinare

ČEHOK O REBALANSU PRORAČUNA 'Nezakonit je i nepravilan. Takva šlampavost dosad nije zabilježena'

ČEHOK O REBALANSU PRORAČUNA 'Nezakonit je i nepravilan. Takva šlampavost dosad nije zabilježena'
Zvonko Lončar

Čehok se požalio i na tretman na Gradskom vijeću.

Gradski vijećnici Ivan Čehok i Sandra Malenica danas su održali konferenciju za novinare na kojoj su se osvrnuli na nedavno donesen rebalans proračuna za Grad Varaždin. Čehok je taj proračun nazvao 'kupusarom'.

Vezana vijest:

gradsko vijeće grada varaždina 5. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Prihvaćen rebalans proračuna, evo o čemu se još odlučivalo

- Takav proračun i tijeku donošenja je dosad nezabilježen i bili smo u pravu. Upozoravao sam da je proračun neusklađen i ovo je prvi puta u povijesti da je tako. Vidljivo je to i u primjeru upravljanja imovinom, gdje u proračunu imate ukupno 33 milijuna kuna, a u programu upravljanja imate 37 milijuna. Takva neusklađenost proračuna je protuzakonita, protivna je Zakonu o proračunu, kao i drugim propisima i zakonima i to samo pokazuje traljavost, šlampavost i nesposobnost ove vlasti – rekao je Čehok.

Čehok se posebno osvrnuo na istupe gradskog vijećnika Lovru Lukavečkog (SDP).

- Nas je jedan besprizorni karijerist, jedan skojevac, gospodin Lukavečki tamo upozoravao. O čemu bismo mi trebali razgovarati kada je riječ o proračunu? Umjesto da su ozbiljno shvatili ono što sam govorio i upozoravao da pogledaju proračun, oni su nama docirali o čemu ćemo govoriti. U tome je sudjelovala i predsjednica Gradskog vijeća. Mi ćemo sada imati proračun koji je neusklađen i tražimo hitnu sjednicu Vijeća kako bi se to uskladilo. Ako se to ne uskladi, osramotit ćemo se pred Ministarstvom financija zato što ovakav proračun ne može opstati

Iznio je neke primjere onoga što je nazvao 'nezakonitim i nepravilnim'.

- U proračunu recimo nemate Dječji vrtić Dravska, a u programu imate. U proračunu nemate energetsku obnovu, a u programu ju imate. Ili primjerice u programu imate jedan iznos za Sinagogu, a u rebalansu drugu. Takav javašluk, takva šlampavost, to dosad nije zabilježeno. A to je sve posljedica lošeg ustrojstva gradske uprave. Tražimo hitnu sjednicu gradskog vijeća da se tad usklađen proračun može poslati ministarstvu – zaključio je Čehok.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video