Vijesti / Politika

oštro po bosilju

Čehok tvrdi da u Gradu vlada upravni kaos te da Bosilj uzurpira ovlasti Gradskog vijeća

Čehok tvrdi da u Gradu vlada upravni kaos te da Bosilj uzurpira ovlasti Gradskog vijeća
Zvonko Lončar

Smatra da gradska vlast na sebe želi preuzeti ovlasti Gradskog vijeća.

Bivši gradonačelnik i sadašnji gradski vijećnik Ivan Čehok na danas održanoj konferenciji za medije istaknuo je da u Gradu vlada upravni nered i kaos.

- Gradonačelnik Bosilj uspio je napraviti nešto što nije nitko u 20 godina varaždinske , ali hrvatske politike. Dao je svoj prijedlog rebalansa, a vijeće je taj rebalans usvojilo. Nakon što smo ga upozorili da mu je rebalans neusklađen, Bosilj je po prvi put u povijesti Hrvatske stavio svoj vlastiti prijedlog izvan snage. On je uzurpirao ovlasti gradskog vijeća, a svoj vlastiti rebalans stavio je izvan snage. Čak je i to napravio na pogrešan način. Vijeće nije odlučivalo o pojedinim programima, već o paketu sa svim programima. Ako je htio staviti izvan snage program, trebao je staviti cijeli rebalans. Građani to ne znaju jer se sad na sljedećoj sjednici to ispravlja. Bosilj je počeo uzurpirati ovlasti Gradskog vijeća. To je nepoštivanje i ponižavanje vijećnika. Ako si to dopušta SDP i Budimo grad, predsjednica Gradskog vijeća... To je njihova stvar, ali to je ponižavanje Gradskog vijeća - kazao je Čehok.

Vezana vijest:

čehok i lešina skrivani rezultati ispitivanja? O izvještaju o mjerenju kakvoće zraka: 'Nije se ništa zataškalo, htjeli smo ponoviti ispitivanje u rujnu'

Smatra da gradska vlast na sebe želi preuzeti ovlasti Gradskog vijeća. 

- Umjesto da se proračun da na savjetovanje kako je to predviđeno zakonom, da to traje bar mjesec dana, savjetovanje sad traje dva tjedna. Zato smo prije toga trubili na sva zvona o participativnom proračunu građana koji tog trenutka uopće nisu znali koliki će biti proračun. To vam pokazuje koliko ova vlast želi uzurpirati i na sebe preuzeti ovlasti Gradskog vijeća i napraviti paralizu sustava - rekao je. 

Spomenuo je i ustanovu Gradske stanove. 

- Oni su imenovali vršitelja dužnosti ravnatelja Gradskih stanova. Kad je riječ o ustanovama, privremeni ravnatelj najduže može biti na tom mjestu mjesec dana. Onda je potrebno raspisati natječaj, a do danas on nije raspisan. Ne može netko tko je imenovan privremeno obavljati funkcije ako je po zakonu predviđeno drugačije. Sve se to događa izvan vidokruga javnosti, potajice - smatra Čehok te dodao: 

- U gradu se ništa ne radi. Lijepo je vrijeme, atmosferske prilike dopuštaju da traje građevinska sezona. Moglo se raditi što se god htjelo, a ne radi se ništa. Nije se posadio novi drvored, raskrižje, rekonstrukcija ceste, vodovod, kanalizacija... - završio je bivši gradonačelnik. 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!