Vijesti / Politika

županijska skupština

Najavljena sjednica Županijske skupštine, slijedi donošenje proračuna za slijedeću godinu

Najavljena sjednica Županijske skupštine, slijedi donošenje proračuna za slijedeću godinu
Varaždinski.hr

Kako je naglasio predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić, najvažniji prioriteti razvoja u slijedećem razdoblju biti obrazovanje, zdravstvo, ulaganje u cestovnu infrastrukturu, gospodarstvo i zaštita okoliša.

U Županijskoj palači danas je najavljena sjednica Županijske skupštine koja će se održati u utorak, 30. studenoga, a sve teme i točke o kojima će se raspravljati predstavio je predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić. Uz njega su konferenciji za medije nazočile i  pročelnica Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu Klaudija Brezovec te Renata Skoko, privremena pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana.

Kako je naglasio predsjednik Županijske skupštine, najvažniji prioriteti razvoja u slijedećem razdoblju biti obrazovanje, zdravstvo, ulaganje u cestovnu infrastrukturu, gospodarstvo i zaštita okoliša.

- Sasvim sigurno najvažnija točka sjednice je donošenje proračuna za slijedeću godinu. Predviđeni iznos je 305 milijuna kuna, odnosno konsolidirani oko milijardu i 700 milijuna kuna. U sklopu proračuna predviđene su investicije za dodatno poticanje izvrsnosti u obrazovanju putem regionalnih centara kompetentnosti, a Varaždinska županija krenut će u uvođenje jednosmjenske nastave u svim školama – pojasnio je Križanić.

Planira se i završetak izgradnje Centralnog operacijskog bloka Opće bolnice Varaždin, Respiracijskog centra Klenovnik, Jedinice za liječenje moždanog udara dnevne bolnice u sklopu Opće bolnice Varaždin, Spinalnog centra u Varaždinskim Toplicama i sanacija bazena Minerva.

Treba naglasiti kako su Proračunom predviđena i sredstva za projekt Bukotermal koji će doprinijeti energetskoj samodostatnosti županije, smanjenju emisija CO2 i proizvodnji energije.

- Predviđena je i jedna promjena u ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela. Poslovi zaštite okoliša i prirode koje je dosada obavljao Upravni odjel za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša prelaze u nadležnost Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj. Također, planiramo izgradnju prezentacijskog centra gomile u Jalžabetu koji će biti vrijedan oko 20 milijuna kuna,  a županijski će vijećnici dobiti  i na glasanje Odluku o izmjenama i dopunama prostornog plana kako bi investitori što prije mogli realizirati svoje projekte - zaključio je predsjednik Županijske skupštine.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!