Vijesti / Politika

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

STRIČAK OŠTRO PROTIV SDP-A, BUDIMO GRAD I REFORMISTA Napao ih zbog Kazališta, prtljanja s dnevnicama, odvjetničkih troškova...

STRIČAK OŠTRO PROTIV SDP-A, BUDIMO GRAD I REFORMISTA Napao ih zbog Kazališta, prtljanja s dnevnicama, odvjetničkih troškova...
Varaždinski.hr

Župan u fajterskom raspoloženju...

Varaždinski župan Anđelko Stričak bio je prilično oštar na današnjoj sjednici Županijske skupštine. Nimalo nije štedio SDP i Reformiste, a prebacio se i na gradski teren pa uputio niz kritika na račun platforme Budimo grad.

Odvjetnici Petrić

Prvo je napao Odvjetničko društvo Petrić, kojem je, kako je rekao, Opća bolnica Varaždin u vrijeme dok je ravnatelj bio Nenad Kudelić, isplatila oko 1,1 milijuna kuna odvjetničkih troškova. To je pitanje postavio Željko Dvekar (HDZ), koji je iznio da su Petrići izgubili 94 spora (nije poznato koliko su ih dobili). Odvjetničko društvo zastupalo je Bolnicu u sporovima koje su protiv nje pokrenuli djelatnici zbog neisplaćenih plaća. Stričak je povezao činjenicu da je odvjetnik Hrvoje Petrić ujedno i istaknuti član platforme Budimo grad.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ti troškovi su sramota, i za upravu Bolnice i za tog odvjetnika. U vrijeme kad se cijela zemlja bori protiv virusa, ti razmišljaš gdje ćeš uzeti koju kunu. Ovdje imamo člana opcije Budimo grad, koja očigledno okuplja ekipu sličnu i po karakteru i po životopisu. I oni gledaju kako će ušićariti koju kunu. Vjerujem da će nakon mojeg apela vratiti taj jedan milijun kuna Bolnici. Apeliram na njegovu dobrotu i čestitost da ta sredstva vrati u Bolnicu! - rekao je Stričak.

Kupnja MBO-pogona

Nastavio je s temom moguće kupnje MBO-pogona u Brezju. Bilo je to u sklopu odgovora na pitanje Ivana Čehoka (nezavisni), koji je podsjetio na pismo namjere Grada Varaždina poslano tvrtki C.I.O.S.

- Mene zanima na koji način će gradska vlast, zajedno s koalicijskim partnerima Budimo grad i Reformistima, objasniti građanima da je sada, nakon 12, 13 godina, to postrojenje dobro i da ga treba kupiti, a cijelo proteklo vrijeme su prosvjedovali protiv toga. A za tri, četiri godine, kad se izgradi RCGO Piškornica, sve općine i gradovi bit će dužni svoj komunalni otpad predavati u taj centar. Koja je poslovna logika da se kupuje MBO u Brezju? Možda SDP i njegovi koalicijski partneri imaju koju informaciju više - kaže župan. 

'Ustavno-pravni umjetnik'

Odgovarajući na pitanje Marijana Škvarića (HNS), rekao je da je balirani otpad u Brezju sramota ne samo grada Varaždina, nego sjevera Hrvatske. Pritom je Ivana Obadića, još jednog člana platforme Budimo grad, nazvao 'ustavno-pravnim umjetnikom'. 

- Jesu li okončani sudski postupci protiv aktera? Koliko je meni poznato, svi postupci vezani za bale su okončani. Nakon što je na proljeće Vrhovni sud donio takvu odluku, onaj ustavno-pravni umjetnik Ivan Obadić više ne organizira prosvjede! Neka da pravnu tezu kako to da su oslobođeni! Zbog čega sada ne organizira prosvjede ispred DORH-a? Zbog načina na koji je vodio postupak. Jer ili je DORH nesposoban ili su oni bili sitni ljevičarski populisti! Da pomognu ljevici da dobiju izbore - iznio je svoju političku analizu Stričak.

'Blaćenje intendantice'

Ni sjednica Županijske skupštine nije mogla proći bez spominjanja slučaja HNK u Varaždinu. Ivan Čehok taj je slučaj nazvao 'javnim blaćenjem intendantice i glumaca u režiji SDP-a i Budimo grad', a za ostavku intendantice rekao je da je iznuđena. Stričak se složio s njime u ocjeni da je 'sramota to što se radi Jasni Jakovljević'. Pa je iznio brojke o učinku tijekom njezina mandata.

- Nakon svih ostvarenih rezultata, koji su zaista sjajni, a ona pred mirovinom, vidimo jedan orkestrirani, sramotan nastup kontra nje. I vidimo tko stoji iza toga, ove veličine iz Budimo grad - rekao je Stričak pa citirao jedan lokalni portal koji je prenio stav urednice portala Teatar.hr Nore Krstulović koja kaže, citirao je Stričak, da je HNK nacionalni status dobio u sumnjivoj proceduri i da se financira nezakonito. - Jasno se vidi da je taj portal glasnogovornik SDP-a i Budimo grad. Žele li SDP i Budimo grad da HNK izgubi nacionalni status? Te moralne veličine iz Budimo grad očito se zalažu da HNK u Varaždinu izgubi svoj nacionalni status. Ja drugo ne vidim - rekao je Stričak.

Građevinskih dozvola - nula

Robert Vugrin (Reformisti) pitao je za status projekta izgradnje Centralnog operacijskog bloka u sklopu Opće bolnice Varaždin. Njegovo zanimanje za to postoji li građevinska dozvola za te projekte koje je pokrenula bivša vlast Radimira Čačića nije dobro sjelo novom županu.

- Pitali ste za građevinske dozvole. Koliko ste u lipnju na primopredaji ostavili građevinskih dozvola novoj vlasti? Koliko? Nula! Osim svih onih silnih sličica, nismo naslijedili ni jednu građevinsku dozvolu - rekao je Stričak.

Vugrin je uzvratio da je nekoliko projekata u Varaždinskoj županiji u tijeku, pokrenuti su nekoliko tjedana nakon primopredaje vlasti. 

- To bi značilo da se projekti provode bez građevinske dozvole, što bi me žalostilo - rekao je Vugrin. 

'Prtljanje s dnevnicama'

Naposljetku se Stričak osvrnuo i na odluku varaždinskog Gradskog vijeća kojom je ukinut natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta. Za taj odgovor pitanjem mu je suflirao Josip Krtanjek (HDZ).

- To je čisto kokošarenje. Malo ćemo raspisati natječaj pa ćemo ga na idućoj sjednici ukinuti. Pobit ćemo sami sebe. No mene to ne čudi. Jer naša unutarnja revizija je utvrdila da je predsjednica Gradskog vijeća petljala i prtljala s dnevnicama, to je njezin najveći domet - iznio je Stričak ozbiljne optužbe na račun Zdravke Grđan, koja je ujedno i ravnateljica Druge gimnazije Varaždin.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video