Vijesti / Politika

ŽUPAN I RAVNATELJ

STRIČAK NEPOKOLEBLJIVO BRANI BOSILJA 'Gdje je presuda? Zbog čega da ga smijenim?'

STRIČAK NEPOKOLEBLJIVO BRANI BOSILJA 'Gdje je presuda? Zbog čega da ga smijenim?'
Marko Jurinec / PIXSELL

Je li ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo iznad zakona, pitao je SDP-ov Luka Zrinski.

Dva vijećnika, Luka Zrinski (SDP) i Josip Krtanjek (HDZ), danas su na sjednici Županijske skupštine postavili pitanje o stanju u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije. 

Zrinski je pitao kako je moguće da ravnatelj Marin Bosilj (HDZ) nije poštivao pravomoćnu sudsku presudu, što se moglo doznati nedavno iz priloga RTL-ovog istraživačkog magazina Potraga. Naime, Alema Ježić, voditeljica jedne djelatnosti Zavoda, smijenjena je s funkcije te je dobila otkaz za koji je sud ustvrdio da je bio nezakonit. Ni nakon toga Bosilj je nije, odmah po primitku presude, vratio na posao. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Je li ravnatelj iznad zakona? - pitao je Zrinski. 

Krtanjek je pak jednostavno pitao Stričaka da ga uputi u - činjenično stanje. 

A činjenično stanje, po Stričaku, je takvo da svi problemi u Zavodu za javno zdravstvo sežu još u 2013. godine. A tada je na čelu ustanove, podsjetio je, bio SDP-ov Dražen Jagić.

- I onda vi idete prozivati ravnatelja zbog njegovih aktivnosti i mene zašto ga nisam smijenio... Zbog čega da ga smijenim? Koju to presudu ima protiv sebe? Je li osuđen? Na koju kaznu? Koja je to presuda donesena protiv aktualnog ravnatelja? I što u njoj piše? - govorio je Stričak isto što i u prilogu Potrage.

Smatra župan da Bosilj zajedno sa svojim timom jako dobro vodi Zavod.

- Sve ono od 2013. do danas ispravio je koliko je mogao. U ovim vremenima borbe protiv epidemije ustrojio je zavod i pripremio ga odlično. Građani nisu trebali čekati po tjedan dana na nalaze iz Zagreba, kao što je to bilo primjerice u Krapinsko-zagorskoj županiji - iznio je Stričak neke detalje kojima je zadovoljan kod Bosilja.

Rekao je da tamo ima 113 zaposlenih, da surađuju s 1.200 pravnih subjekata, godišnje 500.000 fizičkih i pravnih osoba koristi njihove usluge. 

- A on ima nesuglasice samo s jednom zaposlenicom, Alemom Ježić. I to je radni spor. Ona ima pravo na svim mjerodavnim institucijama tražiti pravdu, to nije sporno, ali je ravnatelj dužan zaštititi ustanovu. Da se sve ispita i sve istraži. Ona je 29 mjeseci bila na bolovanju, kako to? To je neviđen slučaj u Hrvatskoj. I čim je vraćena na posao, odmah je zdrava - krenuo je Stričak u kontranapad.

Na kraju je dodao da je zaposlenici kojoj je Bosilj dao nezakoniti otkaz bolovanje pisala njezina snaha te je pozvao upravno vijeće da i to provjeri.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video