Vijesti / Politika

HNK u Varaždinu

'Vjerujem da ćemo imati intendanta koji će nastaviti tamo gdje je Jakovljević stala'

'Vjerujem da ćemo imati intendanta koji će nastaviti tamo gdje je Jakovljević stala'
Davor Puklavec/Pixsell/Varaždinski.hr

Intendantica odlazi krajem veljače 2022. godine te postaje gradonačelnikova savjetnica za kulturu.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj još jednom se osvrnuo na temu Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu te komentirao ostavku intendantice Jasne Jakovljević u Otvorenom studiju VTV-a. 

Podsjećamo, na prošloj sjednici Gradskog vijeća trebala se voditi rasprava oko stanja u HNK, ali nju je Bosilj maknuo s dnevnog reda. Jakovljević će na mjestu intendantice ostati do 28. veljače 2022. godine, a zatim će postati savjetnica gradonačelnika za kulturu.

Vezana vijest:

Jasna Jakovljević HNK U VARAŽDINU Jasna Jakovljević podnijela ostavku!

Iako je Bosilju postavljeno pitanje što su revizije pokazale, gradonačelnikov odgovor otišao je u drugom smjeru.

- Maknuo sam točku s dnevnog reda isključivo da više ne nanosimo štete varaždinskom HNK-u. Odbio sam medije za intervjue jer nemamo isti cilj. Moj cilj je cijelu situaciju smiriti, a oni bi željeli raditi priču od toga. Nema tu nikakve priče – kazao je Bosilj te dodao:

- Gospođa Jakovljević proteklih je 15 godina odradila svoj mandat. Obnovila je u kazalištu puno toga. Ona je dala ostavku. Uskoro ćemo održati i sastanak s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek kako bismo raspisali natječaj za novog intendanta. Vjerujem da ćemo dobiti kvalitetne kandidate i da ćemo imati intendanta koji će nastaviti smjerom gospođe Jakovljević – rekao je Bosilj.

Naglasio je da ne postoji šansa da HNK izgubi nacionalni status.

- Postoji opasnost da se izgube određeni sponzori. Jedan je već izgubljen. Zamrznuta je jedna donacija od 150.000 kuna upravo zbog svih natpisa po medijima. Zato sam želio smiriti situaciju, da ne bismo nanosili dodatnu štetu kazalištu - zaključio je Bosilj.

Također, varaždinsko kazalište dobilo je i novog predsjednika i članove Kazališnog vijeća

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video