Vijesti / Politika

predsjednik reformista

Čačić o HNK i reviziji: 'Potjerali su jednu uspješnu osobu, a Reformista odmah odbacili'

Čačić o HNK i reviziji: 'Potjerali su jednu uspješnu osobu, a Reformista odmah odbacili'
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell/Fran Garafolić

Predsjednik Reformista naglasio je da se održavanjem Svečanog bala spasilo HNK u Varaždinu.

Radimir Čačić, predsjednik Reformista i bivši varaždinski župan gostovao je u Komentaru tjedna VTV televizije.

Osvrnuo se na situaciju u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu te na izbor novog intendanta ili intendantice. 

- Ta silna drama i drečenje Budimo grad, sjednica i skupština, pljačka i kriminal koji su spominjani… Na kraju od toga nije bilo ništa. Jednu izuzetno uspješnu intendanticu smo potjerali, srećom ne sramotno jer je žena sama dala ostavku. Što ćemo dobiti, ne znamo - rekao je Čačić.

Naglasio je da se na natječaj javio Vjeran Ježek koji je član Reformista, ali da njega nisu 'pustili' da prođe u najuži izbor. 

- Na natječaj se javio jedan Reformist koji je docent u Münchenu na Konzervatoriju, vrhunski znanstvenik i čovjek iz kulture. Njega su odbacili u prvom koraku kod natječaja jer kao nije imao potpunu dokumentaciju… mislim, to je glupost. Nisu ga trebali izabrati, ali ne možeš ga odbaciti zbog gluposti - kazao je Čačić te dodao:

- Ipak, nadam se da će izabrati kvalitetnog čovjeka. Kao što vidimo, člana stranke nisu ni pustili da uđe u konkurenciju, ali okej - rekao je. 

Kratko je komentirao i nalaz revizije u HNK. 

- Što se tiče revizije i što su u njoj našli, osvrnuo bih se na Svečani bal. Bez Bala HNK u Varaždinu ne bi moglo uopće opstati jer smo dovukli mnogo novaca, donatorskih i sponzorskih, da teško da bi kazalište preživjelo bez toga. Znači sve suprotno, kao i obično - istaknuo je Čačić. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video