Vijesti / Politika

Nezavisna lista Ivana Čehoka

Cijene odvoza otpada rastu, Čehok poziva građane na mobilizaciju: 'Ne želim vas plašiti...'

Cijene odvoza otpada rastu, Čehok poziva građane na mobilizaciju: 'Ne želim vas plašiti...'
Zvonko Lončar

Čekaju li nas novi prosvjedi zbog povećanja cijena odvoza otpada...

Nezavisna lista Ivana Čehoka danas je održala konferenciju za novinare na kojoj su se osvrnuli na najavljena poskupljenja odvoza otpada na području Varaždina.

Vezana vijest:

Zoran Svetec, Saša Avirović, Neven Bosilj stanje u čistoći Svetec i Bosilj govorili o zatečenom stanju u Čistoći, najavljene više cijene odvoza otpada

- Malo je koja vlast u Hrvatskoj i uopće prevarila građane na ovakav način na koji je to učinio Neven Bosilj. Podsjetit ću građane da su Bosilj i ekipa, poglavito Budimo grad, ali i SDP na prosvjedima, tri godine uvjeravali građane kako mi pljačkamo, kako mi otimamo, kako mi gulimo, kako su naše cijene previsoke, kako mi plaćamo previsoke troškove administracije. Jednom riječju, kako Čistoća pljačka, tri godine su u to uvjeravali građane – uvodno je rekao Ivan Čehok.

Dodao je da je SDP po dolasku na vlast krenuo u drastično povećanje cijena za koje su prije tvrdili da su pljačka.

- Moram građane upozoriti da ako sada ne reagiraju, do kraja godine će ta povećanja cijena biti još veća.

Kazao je Čehok da je sadašnja gradska vlast prije tvrdila da se papir i plastika mogu prodati, a sad tvrde suprotno.

- Zašto danas ne prodaju papir i plastiku? Umjesto toga, oni danas tvrde da su cijene papira i plastike tako visoke da moraju povećavati cijene. Bruno Ister se hvalio da ima prijatelje koji prodaju papir i plastiku. Pa zašto sad cijene idu gore? Tko će građanima objasniti zašto ih se vuklo za nos?

Osvrnuo se i na zapošljavanja u Čistoći.

- Govorilo se tri godine da Čistoća ima nerealne troškove, a zaposlili su zamjenika direktora Sašu Avirovića koji će imati bruto plaću bar 250000 kuna godišnje. A nitko ne zna zašto je taj čovjek zaposlen!

Podsjetio je i na ekološku naknadu koju Grad Varaždin plaća Općini Davor te je kazao kako tu rentu građani Varaždina tu rentu preplaćuju.

- Umjesto 80 kuna građani plaćaju 200 kuna. To je velika sumnja u kriminal i utaju poreza. Povećavanje cijena je samo zato da se sakriju repovi sumnjivog zapošljavanja i eko-rente.

Kazao je i kako ovo nije jedino povećanje cijena odvoza otpada, već da slijedi još poskupljenja.

- Sad se povećava cijene minimalne usluge, a nakon toga ide još i povećanje cijene za zbrinjavanje otpada. Prema sadašnjim pokazateljima, Čistoća prikuplja sve više miješanog-komunalnog otpada, a ako on raste, rasti će i cijena zbrinjavanja otpada. Ne želim građane plašiti, ali ako se sada ne mobiliziraju i ne jave, a vidim da svi šute, Budimo grad kao da ne postoji više, slijedi vam još povećanja cijena odvoza otpada – zaključio je Ivan Čehok.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!