Vijesti / Politika

predsjednik mjesnog odbora

Puškadija: 'U Poljanu Biškupečku ponovno se odvozi otpad. Ista stvar kao i u ljeto'

Puškadija: 'U Poljanu Biškupečku ponovno se odvozi otpad. Ista stvar kao i u ljeto'
Grad Varaždin; Varaždinski.hr

Ističe da ako se problemi ne počnu rješavati, da će biti primoran pozvati žitelje na građanski bunt i spriječiti dolazak novih kamiona sa smećem.

Franjo Puškadija, predsjednik vijeća Mjesnog odbora Poljana Biškupečka, održao je danas konferenciju za medije.

Vezana vijest:

Mario Lešina EKO-KRIZA SMEĆE U POLJANI 'Gradonačelnik je na vlasti 20 dana, a rješenja nema na pomolu'

Tema je bila pretovarna stanica u Poljani Biškupečkoj u kojoj se, navodi, ponovno nalazi uskladišteno 500 tona miješanog komunalnog otpada. Za tu stanicu, ističe, propisano je najviše 10 tona.

- U pretovarnoj stanici nalazi se uskladišteni i ostali otpad, kao što je drvo, papir i ostalo. Nas kao predstavnike žitelja Poljane Biškupečke zanima kako je ponovno došlo do situacije da se otpad ne odvozi na dnevnoj bazi, već se on skladišti. Ista situacija bila je i u ljeto 2021. kada se toliko količina skladištila na pretovarnoj stanici pa se problem pripisivao repovima i neradu bivšeg gradonačelnika. Sada je problem ponovno eskalirao, a prošlo je 100 dana, svi godišnji odmori, izmijenili su se direktori pa čak se zaposlio i zamjenik direktora – ističe Puškadija.

Naglašava da su uspješno surađivali s bivšim gradonačelnikom Čehokom i upravom Čistoće, ali i sa sadašnjom vlasti do danas.

- Imenovanjem zamjenike Čistoće ispada da se u Čistoći radi o dvije linije upravljanja. Gospodin Svetec i Bosilj s jedne i gospodin Avirović i platforma Budimo grad s druge strane, a čije su nesuglasice upravo dovele do stanja u kojem se trenutno nalazi pretovarna stanica. Očekujemo rješavanje problema već u ponedjeljak 17. veljače 2022. godine – poručio je Puškadija te dodaje da će u protivnim biti primorani pozvati žitelje na građanski bunt i prepriječiti ulazak kamiona s MKO na pretovarnu stanicu.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.