Vijesti / Politika

predsjednik reformista

'Ta silna ljubav između Grada Varaždina i Patafte mi je malo neobična'

'Ta silna ljubav između Grada Varaždina i Patafte mi je malo neobična'
Patrik Macek/Pixsell

Čačić naglašava da su povećanje naknade za novorođenčad, tople obroke i produženi boravak u školama programi Reformista.

Predsjednik Reformista i bivši varaždinski župan Radimir Čačić gostovao je u emisiji VTV-a Komentar tjedna.

Osvrnuo se na gradske teme i poteze gradonačelnika Nevena Bosilja.

- Što se tiče smeća, mi na bilo kakav način nećemo podržavati 'dealove' s Pataftom i ekipom. Interesantno je da Grad ide u promjenu GUP-a gdje će se 50 posto VIS-a pretvoriti u stambenu zonu, a VIS je u vlasništvu istog tog Patafte. Zanimljiva konstrukcija. Ta silna ljubav mi je malo neobična. To nema nikakvog smisla. Mi nekome dajemo mogućnost da za male novce kupi nešto i onda nakon toga mu promijenimo GUP da to pretvori u velike novce – rekao je Čačić.

Naglasio je da su usvojeni neki programi Reformista koje su zahtijevali ulaskom u koaliciju.

- Gradonačelnik se pohvalio programima za tople obroke, povećanjem naknade za novorođenčad, sa sufinanciranjem u produženom boravku… to je odlično, sve te tri ključne stvari su program Reformista i to je bila obveza SDP-a ako žele naš glas. Imaju još dvije stvari, ali ovo je tek prva faza. Bosilj je spomenuo i higijenske uloške i povećanje stipendija, i jedno i drugo je važno. Iako smatram da je ono prvo bitnije – zaključio je Čačić.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video