Vijesti / Politika

Bosilj reagirao: 'Ugovor s Mirkom Jozić nije nikakav tajni ugovor'

Bosilj reagirao: 'Ugovor s Mirkom Jozić nije nikakav tajni ugovor'
Varazdinski.hr, PIXSELL

Gradonačelnik tvrdi da Jozić nije angažirana kako bi Grad kupio MBO pogon od C.I.O.S.-a, već da je to tek jedna od opcija.

Ugovor koji je Grad Varaždin potpisao s Mirkom Jozić, 'bivšom Bandićevom pročelnicom', nema nikakve elemente tajnog ugovora, kaže gradonačelnik Neven Bosilj.

Dokument pod nazivom 'Ugovor o zaštiti poslovne tajne', ne odnosi se na tajnost ugovora, objašnjava gradonačelnik, već na to da nitko tko surađuje s Gradom ne smije informacije koje sazna koristiti negdje drugdje. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Reagirao je Bosilj na dio članka 'Nisam ja Heraklo da za jedan sat očistim smeće koje se nakupljalo 20 godina', objavljenog danas na portalu Varaždinski.hr. U članku se, između ostalog, navodi da se ovih dana u javnosti pojavio ugovor između Grada i tvrtke XP Ured, čija je direktorica Mirka Jozić.

Vezana vijest:

Mirka Jozić, Neven Bosilj DVOKORAK BOSILJ O BALAMA 'Nisam ja Heraklo da za jedan sat očistim smeće koje se nakupljalo 20 godina'

Već je ranije bilo poznato da je Grad angažirao Mirku Jozić da vodi tim koji bi trebao predložiti nekoliko rješenja za zbrinjavanje baliranog otpada. No u ugovoru se kod opisa posla navodi da bi njezin zadatak trebao biti 'kupnja MBO-a za Grad Varaždin'. Bosilj odbacuje tumačenje po kojem naziv ugovora govori da bi Jozić bila angažirana radi toga posla i da bi kupnja MBO-a bila gotova stvar.

- To je i dalje samo jedna od opcija, uz sanaciju i zbrinjavanje, kako stoji u ugovoru - kaže Bosilj.

Gradonačelnik je u proteklim mjesecima najavljivao da će moguće opcije za zbrinjavanje bala predložiti Gradskom vijeću, no ovih dana obznanio je da bi tijekom srpnja trebao biti raspisan novi natječaj, o čemu Gradsko vijeće nije odlučivalo. 

- Kada bude odabran najbolji ponuditelj, onda će taj prijedlog ići na Gradsko vijeće. Ako bude izabran C.I.O.S., koji je vlasnik MBO-a, onda će se vidjeti opcije koliko bi koštalo da mu se predaju bale, a koliko kada bismo mi kupili MBO. A ako bude izabran netko drugi, onda kupnja MBO-a neće biti opcija - iznosi plan Bosilj. Tome treba dodati da u drugome slučaju i dalje na snazi ostaje tužba C.I.O.S.-a prema Gradu zbog nerealizirane koncesije. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video