Vijesti / Politika

GOSPODARSKA ZONA BREZJE

Bale korak do novog rješenja: 'Naravno da će biti skuplje, jer se nije riješilo kad se trebalo'

Bale korak do novog rješenja: 'Naravno da će biti skuplje, jer se nije riješilo kad se trebalo'
Varaždinski.hr

Umjesto bala gradimo hale, najavljuje zamjenik gradonačelnika.

Gospodarsku zonu Brezje i dalje opterećuje balirani otpad koji se tamo nalazi od 2005. godine. Mnoga dosadašnja rješenja nisu zaživjela, iz raznih razloga, a sada nova gradska vlast na čelu s Nevenom Bosiljem najavljuje skori natječaj. Još jedan.

Gradska uprava proteklih je dana na web stranice Grada stavila i svu dosadašnju dokumentaciju vezanu uz ovu temu. Razlog - u javnosti su se pojavile sumnje da se nešto radi 'ispod stola' pa je gradska vlast odgovorila ovako, tumači zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Pojavile su se insinuacije da nešto skrivamo, no ne skivamo nista, sve smo stoga stavili gore što je relevantno za taj problem. Za nas je to standard. A prije se radilo netransparentno i to nije bilo dobro - rekao je Marković za VTV Televiziju.

Ponovio je da ova gradska vlast u rješavanja bala strogo slijedi hodogram koji je zadalo Ministarstvo za zaštitu okoliša, jer želja je od Fonda osigurati sufinanciranje.

Vezana vijest:

VIS Promotex GRADSKO VIJEĆE NAGODBA JE PROŠLA T&H Invest dobiva 64 milijuna kuna - dio u novcu, dio u zemljištima

- Mislim da se građanima ova priča već popela na vrh glave i da im je jedino bitno da se to rieši. Bit će skuplje, naravno, jer se nije riješilo kad se trebalo, ali svima je u prvome planu to da se ta saga završi, kao što se riješila i ona oko zemljišta od T&H Investa - tumači Marković.

Najavio je natječaj u idućim mjesecima (Bosilj je govorio o srpnju) i on očekuje da bi prve bale mogle krenuti krajem ove godine ili početkom iduće.

- Trajat će koliko će trajati. No to će biti napravljeno da možemo objediniti zonu. Umjesto bala gradimo hale - najavljuje rješenje Marković.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video


Vezani članci