Vijesti / Politika

NE ŽELE TUĐI OTPAD

Zbog odlagališta u Jerovcu inspekcija opet na terenu, Batinić negoduje zbog prijetnji kaznama

Zbog odlagališta u Jerovcu inspekcija opet na terenu, Batinić negoduje zbog prijetnji kaznama
Varaždinski.hr, PIXSELL

Pravna država radi svoj posao, kaže Marković.

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić ponovno negoduje zbog inspekcijskih rješenja koja tvrtka Ivkom dobiva zbog toga što u na odlagalištu u Jerovcu odbija prihvatiti otpad iz drugih općina i gradova s područja Varaždinske županije.

- Pritisci na Grad Ivanec po pitanju odlaganja otpada iz gradova i općina Varaždinske županije na odlagalištu otpada u Jerovcu se nastavljaju. Nedavno je u Ivkomu opet bio inspekcijski nadzor pri čemu je inspektor izdao rješenje kojim je ponovno naredio Ivkomu da digne rampu za odlaganje smeća iz drugih gradova i općina, pod prijetnjom nove penalizacije i tvrtki i odgovornoj osobi. Ne znam kakve se to igre igraju, ali pitam se je li inspektor jednako toliko revan bio i kod bala u Brezju i koliko puta je tamo vršio nadzor. O stanju s otpadom u Zagrebu da se i ne govori - izjavio je Batinić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetio je da je ova tema aktualna već godinu dana. Tada je prvi puta naloženo Jerovcu da primi otpad iz Varaždina i još 12 gradova i općina s ovoga područja. Sada je situacija slična, kaže Batinić.

- U međuvremenu smo i resornom ministarstvu i inspektoratu uputili dopise, a pokrenut je i upravni spor na Visokom upravnom sudu, koji nikako da krene u rješavanje. Priložena je sva potrebna dokumentacija iz koje nedvojbeno proizlazi da je Grad Ivanec vlasnik odlagališta u Jerovcu i da je Ivkom od Grada Ivanca dobio pravo građenja odlagališta na koje se može odlagati otpad samo iz šest općina i gradova bivše Općine Ivanec - ostaje Batinić pri istome stavu.

Građani Jerovca, prema njegovim riječima, izražavaju revolt zbog ideje da bi tamo dolazio dodatni otpad. Dodaje da bi želio da se upravni spor riješi što prije. 

- Jer ovo što se sada radi jest zadiranje u odlagalište koje je nečije vlasništvo, u ovom slučaju, Grada Ivanca. To je faktički eksproprijacija, kada imaš zemljište, a neko drugi želi njime upravljati mimo svega što je propisano - zaključio je Batinić.

Zamjenik varaždinskog gradonačelnika Miroslav Marković komentirao je najnoviji istup čelnog čovjeka Ivanca. 

- Grad Varaždin ne vrši nikakav pritisak, nego pravna država radi svoj posao. Jednako tako nama stalno u pretovarnu stanicu u Poljani Biškupečkoj  i u Čistoću dolazi inspekcija. Sada tako imamo situaciju da država nalaže Ivancu da primi smeće od Čistoće, a Čistoći nalaže da vozi u Jerovec, a ne smije na druga odlagališta - odgovorio je Marković, nezadovoljan što varaždinska tvrtka dobiva kazne zbog toga, a zapravo bi drage volje postupila po rješenju insepkcije, kad se Batinić ne bi tome protivio.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video