Vijesti / Politika

TRANSPARENTNOST

Budimo grad još ne zna je li Cafuk plaćao zakupninu: 'Je li Grđan obmanula vijećnike?'

Budimo grad još ne zna je li Cafuk plaćao zakupninu: 'Je li Grđan obmanula vijećnike?'

Miroslav Marković kaže: 'Grad nema dokaz da je zakupnina plaćana'.

Članovi platforme Budimo grad negoduje zbog, kako kažu, nemogućnosti da dobiju od gradskih službi odgovore na svoja pitanja koja postavljaju kao gradski vijećnici. Konkretno, u ovome slučaju žale se što još uvijek nisu dobili informaciju o tome koliko je poljoprivredno gospodarstvo Cafuk, koje obrađuje zemljištu u vlasništvu Grada, dosad uplatilo u gradski proračun na ime zakupnine.

Riječ je o temi koja seže još u mjesec studeni prošle godine, kada je na Gradskom vijeću poništen natječaj o davanju zemljišta iza Optujske ulice u zakup. Tu je zemlju OPG Cafuk obrađivao proteklih 16 godina i tako je trebalo, nakon poništenja natječaja, i ostati. I Budimo grad tada je glasao za njegovo poništenje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Jedini razlog zbog kojeg su naši vijećnici podržali ovaj prijedlog je bila činjenica da je, prema tvrdnji predsjednice Gradskog vijeća Zdravke Grđan, OPG Cafuk uredno plaćao zakupninu Gradu Varaždinu te da je ta zakupnina bila otprilike dvostruko veća od iznosa koji bi se mogao postići na novom natječaju. Taj argument je iznesen na sjednici Odbora za financije, Odbora za komunal te na samom Gradskom vijeću. Nedugo nakon toga, u javnosti se pojavila informacija da OPG Cafuk nije podmirivao obveze prema Gradu Varaždinu, već da s osnove zakupnine postoji dug u neutvrđenoj visini - iznijeli su ukratko kronologiju iz platforme.

Kažu da je njihov vijećnik Dražen Čelar, kao predsjednik Odbora za financije Gradskog vijeća, čak tri puta tražio te podatke. Bilo je to 10. travnja, pa onda 18. travnja i naposljetku 22. travnja. 

- Čelar je tri puta je od privremene pročelnice Vesne Haluge, od privremene pročelnice Goranke Grgić i od gradonačelnika Nevena Bosilja i zamjenika Miroslava Markovića tražio dostavu tih podataka. Do danas ih nismo dobili - negoduje Budimo grad.

Pitaju se stoga je li predsjednica Gradskog vijeća obmanula vijećnike neistinito navodeći da OPG Cafuk podmiruje svoje obveze te jesu li privremene pročelnice Haluga i Grgić prešutjele činjenicu da ta informacija nije točna te jesu li gradonačelnik i njegov zamjenik bez komentara zbog toga oko toga što Grad Varaždin nikad nije dobio svoj novac.

- Nama to tako izgleda. No puno više od nekoliko tisuća kuna zabrinjavaju nas neistine koje se toleriraju, eventualno kršenje zakonskih obaveza gradskih službenika bilo koje razine prema gradskim vijećnicima koje su izabrali građani Varaždina te to što gradonačelnik Bosilj djeluje kao da nema kontrolu nad Narodnom strankom - Reformisti, pa im previše toga tolerira. U međuvremenu, novi urodi rastu, netko će ih ubrati, prodati, a mi i dalje ne znamo kakva je javna korist od privatnog korištenja javnog dobra - poručuje Budimo grad.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković rekao nam je da Grad Varaždin nema nikakav dokaz o uplati OPG-a Cafuk.

- Također smo uputili dopis pravnom sljedniku agencije koja je sklapala ugovore o zakupu s upitom je li zakupnina plaćana njima. Još nismo dobili odgovor - kaže Marković.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video