Vijesti / Politika

RUPE RAZDORA

Bosilj zakrpao rupu kod VTC-a, sada Avar šalje nove problematične fotografije

Bosilj zakrpao rupu kod VTC-a, sada Avar šalje nove problematične fotografije
Zlatan Avar

Građani, oštećenja prijavljujte komunalnom redarstvu, poziva gradonačelnik.

Uređenost grada Varaždincima je bitna, a ako je pritom ugrožena i sigurnost stanovnika, evo teme od javnog interesa. Tako je proteklih dana aktualna bila rupa u asfaltu kod zgrade VTC-a u Supilovoj odnosno Zagrebačkoj ulici. 

Prozvao je aktualnog gradonačelnika Nevena Bosilja upravo bivši čelni čovjek grada Ivan Čehok, priloživši fotografiju te komentirajući: - Ceste su nam kao švicarski sir, ali naša vlast troši na svoje 'komunalne novine' u kojima je velik naslov da se Varaždinu vraća sjaj. Da, sjaj minuloga vremena. U godinu dana nisu obnovili nijednu jedinu ulicu u gradu. Toliko o sposobnostima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bilo je to 10. lipnja, da bi jučer, 27. lipnja, gradonačelnik obavijestio javnost da je problem riješen, istovremeno kao uzročnika navodeći - bivšeg gradonačelnika. 

- Oštećenje prometnice kod VTC-a sanirano je u najkraćem mogućem roku, iako je riječ o privatnom vlasništvu. Do kašnjenja u postupanju, nakon što je oštećenje obilježila ophodarska služba, došlo je zbog neriješenih vlasničkih odnosa na toj površini koja je pretvorena u javnu prometnicu iako je, zapravo, privatno vlasništvo. Bivši gradonačelnik, koji sada proziva Grad za svaku sitnicu, svojim je potezima Stanoingu omogućio praktično stjecanje vlasničkog prava na toj površini koja je pretvorena u prometnicu i parkiralište oko VTC-a. Pa kad je već tako, vlasnici su se morali brinuti za njeno održavanje što oni, očito, nisu činili. U takvoj situaciji, Grad Varaždin je, zajedno s poduzećem Varkom  promptno reagirao i sanirao oštećenje kako sigurnost građana ne bi bila dovedena u pitanje. Iako je svojim potezima omogućio takvo neodgovorno ponašanje, bivši gradonačelnik i njegovi istomišljenici se ne libe bez argumenata napadati Grad Varaždin prešućujući istinu da su svojim (ne)djelima zapravo omogućili  takvo ponašanje - odgovorio je Bosilj na Čehokove prozivke.

Danas se oglasio Zlatan Avar, bivši zamjenik gradonačelnika, koji je medijima odaslao niz novih fotografija na kojima su problematični detalji diljem grada koje bi trebalo sanirati. Na te ih probleme, kaže Avar, upozoravaju građani. 

- Prilažemo samo dio fotografija što nam ih građani šalju o stanju na javnim površinama, neuređeno, zapušteno, po mjesec i više dana raskopano. Rupe u cesti se krpaju tri tjedna, ali rupe od vlastite nesposobnosti ne mogu se zakrpati - kritizira Avar.

Osvrnuo se i na Bosiljevo prebacivanje odgovornosti Čehoku.

- Po ne znam koji put Bosilj i Marković nastoje pronaći opravdanja za svoju nesposobnost u svima drugima osim u sebi. Taj politički poremećaj poprima već karikaturalne razmjere, slične crtiću 'A je to', dvojica nesposobnjakovića kojima je cijeli svijet kriv za vlastitu lijenost. Pritom za rupu na dijelu prometnice traže opravdanje u neriješenim vlasničkim odnosima, što nikakve veze nema s brzinom intervencije, do koje je na kraju došlo gotovo tri tjedna nakon što je na tom dijelu cesta doslovno propala - kaže Avar. 

Gradonačelnik Bosilj pozvao je građane da odmah po uočavanju oštećenja na prometnicama upozore komunalno redarstvo Grada Varaždina, kako bi se na vrijeme moglo reagirati, na broj telefona 099 4200-200.

A u nastavku donosimo fotografije koje je medijima poslao Zlatan Avar.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video