Vijesti / Politika

GRAD I UMIROVLJENICI

Marković odgovorio Mrzlečkom: 'Zloupotrijebili ste Udrugu umirovljenika u političke svrhe'

Marković odgovorio Mrzlečkom: 'Zloupotrijebili ste Udrugu umirovljenika u političke svrhe'
Varaždinski.hr

Zbog 'izleta na more' u javnost su iscurili neki novi detalji iz lanjske predizborne kampanje...

Gradski vijećnik Viktor Mrzlečki, izabran s Nezavisne liste Ivana Čehoka, ujedno i predsjednik Udruge umirovljenika Grada Varaždina, prije nekoliko dana kritički se osvrnuo na najavu da će Grad Varaždin umirovljenicima omogućiti jednodnevni izlet na more. 

Vezana vijest:

Ivan Čehok OPORBA UPUTILA KRITIKE 'Jednodnevni izleti za umirovljenike? Nemam riječi, ne poštuje nas se...'

Rekao je tada Mrzlečki da gradska vlast ne poštuje umirovljenike, dok njega zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković organski ne podnosi. Marković je već ranije javno kritizirao Mrzlečkog, rekavši da radi protiv interesa umirovljenika. Mrzlečki je od njega na sjednici Gradskog vijeća zatražio da mu pojasni na kojoj osnovi tvrdi tako nešto. Sada je, pred sjednicu Gradskog vijeća najavljenu za petak, stigao i odgovor Miroslava Markovića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Vaš dosadašnji rad u Gradskom vijeću suprotan je od svega onoga za što tvrdite da se zalažete. Činjenica koja je lako dokaziva je da niste podržali proračun za 2022. godinu kao ni rebalans proračuna - odgovorio mu je Marković, u nastavku nabrojavši što se sve u tim dokumentima odnosilo na umirovljenike.

Nabrojao je tako povećanje iznosa i cenzusa za uskrsnice i božićnice, sufinanciranje računa Čistoće, podmirenje troškova odvojenog prikupljanja otpada, podjelu uskrsnih paketa, financiranje gerontodomaćica, besplatni jednodnevni izleti na more, povećan iznos za programe udruga vezane za skrb o starijim osobama, pravo na jednokratnu novčanu pomoć samcima s niskim primanjima, prehrana za socijalno najugroženije u pučkoj kuhinji...

- Za sve programe za umirovljenike i osobe starije životne dobi planirano je u proračunu za 2022. godinu preko tri milijuna kuna. Ovoj gradskoj upravi svaki je umirovljenik jednako bitan, a posebno su nam na brizi oni lošeg materijalnog stanja zbog premalih mirovina - kaže Marković.

Osvrnuo se i na navodni loš tretman koji Mrzlečki kao predsjednik Udruge umirovljenika Grada Varaždina. 

- Mislim da je službena suradnja vrlo dobra. Ovo je važno naglasiti jer vam je dobro poznato da ste svjesno zloupotrijebili Udrugu i prekršili njezin Statut kada ste u kampanji za lokalne izbore 2021. godine javno istupili da dajete političku podršku bivšem gradonačelnku uz jednoglasnu podršku Upravnog odbora, iako se Upravni odbor u tom trenutku nije ni sastao. Tada ste održavali skupove skupove podrške bivšem gradonačelniku u svojim podružnicama, a da ste pri tom svjesno i namjerno zatajili Upravnom odboru da sam vas ja službeno zamolio da vam Neven Bosilj kao kandidat za gradonačelnika također predstavi svoj izborni program - iznio je Marković detalje o tome kako je Mrzlečki zlorabio funkciju predsjednika Udruge umirovljenika.

- Bez obzira na sve navedeno, ova gradska uprava zadržala je korektne odnose s Udrugom i vašim članovima. Svaki puta kada ste zatražili sastanak kod mene, dobili ste ga u najkraćem mogućem roku. Nikada nisam prekoračio svoje ovlasti, prijetio vam ili vas na bilo koji način ucjenjivao, tražeći od vas nešto nezakonito ili nemoralno, osim da štitite interese umirovljenika ne samo vaše Udruge, već i da budete glas svih umirovljenika načeg Grada, što, nažalost, do sada niste bili - odgovorio je Miroslav Marković gradskm vijećniku Viktoru Mrzlečkom.

 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video