Vijesti / Politika

GRADSKI LIST

Koliko koštaju gradske novine Verglec? 'Nije mnogo, s obzirom na društvenu korist'

Koliko koštaju gradske novine Verglec? 'Nije mnogo, s obzirom na društvenu korist'
Varaždinski.hr

Ne zna se ni tko je autor, urednik, lektor, tiskovina nema impresum.

Tiskano glasilo nazvano Verglec, koje je prije nekog vremena predstavila varaždinska gradska vlast, danas je bila tema i na sjednici Gradskog vijeća. Vijećnica HDZ-a Silvija Cupar pitala je koliki su troškovi izdavanja ovih novina, tko radi grafičku pripremu, tko lektorira, tko je urednik, jer, napomenula je, tih podataka uopće nema u impresumu.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković odgovorio je da to nije nikakva tajna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Stavit ćemo cijeli impresum, nema problema. Što se tiče troškova, evo brojki.. Ponudu su dale Varaždinske vijesti i Regionalni tjednik. Varaždinske vijesti bile su jeftinije. Cijena je 39.500 kuna za 17.000 primjeraka. S time da smo morali doštampati još 2.000. Nismo imali dodatne troškove distribucije jer se Verglec dijelio uz Čistoćine računa. Mislim da to nije velika cijena, s obzirom na društvenu korist - rekao ja Marković.

Iznio je podatak da dvije trećine sugrađana ne koristi internet i ne kupuje novine.

- Postoji jedan tjednik koji se dijeli besplatno, ali ne možemo reći da je objektivan. Mi smo željeli naše sugrađane dva puta godišnje informirati o tome što se radi i što će se raditi u gradu i dati im neke servisne informacije, poput programa Ljeta u Varaždinu, Špancirfesta i slično. Kako bi bili obaviješteni o onome što se događa - objasnio je Marković.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video