Vijesti / Politika

predsjednik reformista

ČAČIĆ PRELOMIO Reformisti na jesen izlaze iz vladajuće koalicije

ČAČIĆ PRELOMIO Reformisti na jesen izlaze iz vladajuće koalicije
Goran Stanzl/Pixsell

'Ne možemo i ne želimo raditi s partnerima koji se ne drže svoje riječi, čak i kad je potpisana', kazao je predsjednik Reformista.

Stranka Reformisti na jesen izlazi iz vladajuće koalicije s HDZ-om.

Najavio je to i potvrdio u emisiji Studio 4 predsjednik Reformista Radimir Čačić, koji je rekao da je neispunjavanje koalicijskog dogovora oko željezničkog projekta Sjever - vrijednog oko 4 i pol milijarde kuna, jedan od najvažnijih razloga izlaska iz koalicije. 

- Mi smo to potpuno jasno iskomunicirali u javnosti, rekli smo premijeru i partnerima. Ako stranka na vlasti, a to je HDZ, svoj najprizemniji stranački interes do razine lokalnih organizacija stavlja ispred interesa građana Hrvatske, a to upravo čini jer sprečava projekt za cijelu regiju Sjever. Izričito naredbama sprečava realizaciju, Europa ga je podržala, ušlo je u prostorne i prometne planove, dobili smo novce od Europe. Naredba je da se ne radi, prema tome mi idemo van. Mi smo već dali sve rokove, oni su premašili. Mi nismo stranka koja će udarati ispod pojasa. Ne možemo i ne želimo raditi s partnerima koji se ne drže svoje riječi, čak i kad je potpisana – rekao je Čačić.

Prijevremeni izbori se neće dogoditi. Oni će biti redovni, ali prije vremena, dodao je čelni čovjek Reformista.

Što se tiče odlaska ministra Marića, Čačić je rekao da je Marić otišao u najboljem trenutku za sebe. Smatra da je dobro što Marićev nasljednik nije iz HDZ-a te je rekao da podržava takav razvoj događaja, piše HRT

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video