Vijesti / Politika

odlazak iz koalicije

Čačić se Plenkoviću zahvalio na suradnji: 'Ne bih htio da si zatvaramo vrata sutra'

Čačić se Plenkoviću zahvalio na suradnji: 'Ne bih htio da si zatvaramo vrata sutra'
Patrik Macek/Pixsell

I ova priča je gotova.

Nakon sastanka vladajuće koalicije u Banskim dvorima, Radimir Čačić rekao je da se predsjedniku Vlade zahvalio na suradnji kao i ostalim koalicijskim partnerima.

- Mislim da je ovaj format, koji je u funkciji premijera, ali i predsjednika HDZ-a etablirao, odnosno da se održavaju redovni sastanci utorkom. To je zahtjevno na poziciji premijera. I vremenski i energijom. Taj format je vrlo dobar. Omogućuje otvorenu raspravu, sugestije, suprotstavljanje mišljenja. To do sada nije bilo uobičajeno. Imali smo za vrijeme Račana, razgovore šestorke, ali nakon toga, Plenković je prvi s tim formatom. Čestitao sam mu na tome - poručio je Čačić te istaknuo da su sugestije njegove stranke nekada bile prihvaćene, a nekada nisu, prenosi HRT.

Upozorio je na činjenicu da je politika proces i da očekuje, bez obzira na to što Reformisti izlaze iz vladajuće većine, da se njihovi dogovori realiziraju.

- Ne bih htio da si zatvaramo vrata sutra. Ne mašemo zastavama mržnje, bilo kakvih negativnih pretpostavki, a priori kritikama ni prema lijevom, ni prema desnom polu. Mi smo centar, lijevi centar, i ne želimo da iza nas ostaju repovi i zatvorena vrata. No to je sada na Vladi i HDZ-u - poručio je te dodao da Vlade ne bi bilo da ju Reformisti nisu podržali.

Čačić je kazao kako mu je drago da Vlada ne odustaje od projekta Sjever, ali da do sada nije primijetio rezultate.

Naime, jedan od glavnih razloga napuštanja koalicije s HDZ-om je neispunjavanje koalicijskog dogovora o željezničkom projektu Sjever.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video