Vijesti / Politika

Varaždinska županija

Najava sjednice Županijske skupštine: Na glasanje ide povećanje proračuna za 30 milijuna kuna

Najava sjednice Županijske skupštine: Na glasanje ide povećanje proračuna za 30 milijuna kuna
Varaždinska županija

Najavljena 6. sjednica Županijske skupštine, predsjednik Josip Križanić najavio teme o kojima će raspravljati županijski vijećnici.

U atriju Županijske palače danas je najavljena 6. po redu sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije koja će se održati u srijedu, 20. srpnja ove godine u Skupštinskoj dvorani županijske palače u Varaždinu s početkom u 09:00 sati.

Prije same sjednice županijski vijećnici te predstavnici medija obići će dvorac Šaulovec, budući Europski centar za darovite – centri izvrsnosti Varaždinske županije.

Naglasio je to u uvodu predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić, koji je i tom prilikom najavio te obrazložio teme o kojima će vijećnice i vijećnici raspravljati na sjednici. Uz predsjednika Križanića je konferenciji za medije nazočila i  pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Renata Skoko.

Tako će vijećnice i vijećnici raspravljati te glasati o prijedlogu Odluke o dodjeli javnih priznanja Varaždinske županije za 2022. godinu, Prijedlogu Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Varaždinske županije za 2021. godinu,  o Prijedlogu izmjena programa javnih potreba u kulturi, sportu i tehničkoj kulturi za 2022. godinu, zatim o Programu  dodjele potpora male vrijednosti poljoprivrednicima za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodne nepogode tuče na području Varaždinske županije u 2022. godini,  o Prijedlogu odluke o davanju suglasnosti za zaduživanje za financiranje kapitalnog projekta Rekonstrukcija i dogradnja Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin. Također će raspravljati o Prijedlogu odluke o izmjenama i dopunama Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika u upravnim tijelima Varaždinske županije, te o Prijedlogu odluke o prihvaćanju projekta uređenja djela podruma Županijske palače u Centar za posjetitelje kao i o drugim temama.

- Prijedlog je da se ove godine nagrada za životno djelo posthumno dodijeli Marijanu Kostanjevcu, zatim Lovačka udruga Fazan je predložena za dobivanje Nagrade za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i inozemstvu, kao i 5. BOJNA 1. A BRIGADE ZNG „TIGROVI“ - preteća PUMA. Isto takvu nagradu trebao bi dobiti ugledni i poznati novinar Martin Lukavečki, dok bi Nagradu za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobili sportski djelatnik, odnosno uspješni trener Enes Garibović te DVD Hrženica koja ove godine slavi 150 godina rada i djelovanja. Izmjenama i dopunama, Proračun Varaždinske županije predlaže se povećati s 307 mil. kn na 339,5 mil. kuna. Naime, rezultat poslovanja u 2021. godini je završio pozitivno, s pozitivnim rezultatom 4,5 milijuna kuna. Ovaj rezultat kao i akumulirani višak prihoda će rezultirati izmjenama i dopunama proračuna planiranim rebalansom, čime će se do kraja godine osigurati sredstva za dovršetak započetih investicija, od kojih dodatno skoro 16 milijuna kuna ide u zdravstvene objekte, zatim će se investirati u područje obrazovanja u vrijednosti 5 milijuna te će se čak pedeset  posto povećati inicijalna sredstva u poticanju poljoprivredne proizvodnje - rekao je predsjednik Županijske skupštine. 

- U okviru prijedloga odluke o stipendiranju učenika i studenata Varaždinske županije idemo u podizanje  dohodovnog cenzusa po članu kućanstva koji bi se povisio na 70% proračunske osnovice za učenike i studente slabijeg socio-ekonomskog statusa - istaknuo je Križanić.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video