Vijesti / Politika

županijska skupština

Stričak o financiranju Budimo grad: 'Možda je iza svega neka narkomafija'

Stričak o financiranju Budimo grad: 'Možda je iza svega neka narkomafija'
Varaždinska županija; Varaždinski.hr

Župan je i danas oštar...

Na Aktualnom satu 6. sjednice Županijske skupštine Varaždinske županije Dragica Ratković, vijećnica iz redova HSLS-a, postavila je pitanje o financijskim izvještajima stranaka. Istaknula je da je riječ o obvezi političkih stranaka te je župana Anđelka Stričaka upitala jesu li sve stranke na području Varaždinske županije to i učinile.

Stričak joj je odgovorio da su sve stranke koje imaju predstavnike u Županijskoj skupštini podnijele financijska izvješća, no da to nisu učinile sve stranke koje se nalaze u varaždinskom Gradskom vijeću.

- Znam da jedna nije, i to najtransparentnija, Budimo grad. Oni za sebe kažu da nisu stranka, ni udruga, niti društvo, niti klub. Okupili smo se u platformu. Znači, u Republici Hrvatskoj sve udruge, trgovačka društva, obrti, OPG-ovi, svi moraju podnijeti financijska izvješća, osim najtransparentnijih – rekao je Stričak.

Nastavio je u još oštrijem tonu.

- Očito da imaju razloga zašto ne objavljuju financijska izvješća i otvara se pitanje tko ih financira. Možda iza svega stoji neka narkomafija, s obzirom kad vidim tko je 'špica' te ekipe Budimo grad. Neki Šileci koji su imali diskoteke kod varaždinskih bazena i tako dalje. A ti 'diskači' kad su radili, tamo je droga tekla u potocima. Naravno, nisam rekao da je gazda za to kriv, ali vjerujem da svi koji se bave ugostiteljstvom, znaju tko im dolazi u goste i čime se bave – zaključio je Stričak odogovor na pitanje vijećnice Ratković.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video