Vijesti / Politika

direktor varkoma

Ister o pročistaču, penalizaciji, zalihama vode: 'Potrošnja se povećala dvostruko posljednjih dana...'

Ister o pročistaču, penalizaciji, zalihama vode: 'Potrošnja se povećala dvostruko posljednjih dana...'
Davor Puklavec/Pixsell/Ilustracija/Varaždinski.hr

Direktor Varkoma naglasio je da je najgori scenarij za aferu penalizacija od 100 posto za cijeli projekt te da o tome ne želi uopće ni razmišljati.

Bruno Ister, direktor Varkoma, u Dnevniku VTV-a, osim o posljedicama afere 'Pročistač', govorio je i o tome kako bi se situacija mogla dalje razvijati.

Vezana vijest:

Bruno Ister Direktor varkoma AGLOMERACIJA U PROBLEMIMA? 'Došlo je do obustave plaćanja, EU sredstva više nisu dostupna...'

Naglasio je da će se ugovor za pročistač, koji je potpisan u travnju ove godine, vjerojatno raskinuti.

- Vjerojatno ćemo ga trebati raskinuti. Vidjet ćemo kako u ovoj situaciji postupati da se smanji šteta što je više moguće – kazao je te dodao:

- Gradonačelnik Bosilj došao je na Nadzorni odbor Varkoma. Dalo se do znanja da ćemo inzistirati na tome da se nastavi s provedbom novog natječaja za pročistač. Ako bi bi bilo kojim slučajem stopirano, onda trebamo produžiti lokacijsku dozvolu. Ovaj projekt je važan za naše područje i bitno nam je da se nastavi, pogotovo za građane u blizini i kupače na Aquacityju u ovim ljetnim mjesecima – rekao je Ister.

Govorio je i o kaznama, odnosno penalima koji bi se mogli platiti nakon što stvari oko afere budu još jasnije.

- Najcrnji scenarij je penalizacija od 100 posto na kompletan projekt. Ne želim uopće razmišljati što bi to značilo. Radi se o milijardu kuna. Najbolji scenarij je taj da se pokuša ono što je neosporno, a to je odvojiti što je predmet istrage i ono što je kontaminirano. I onda da se razmišlja o penalizaciji. Nadam se da će se tako stvari odviti – istaknuo je Ister.

Suše vladaju diljem Europe, u Istri su uvedene redukcije vode. Ister je objasnio kakvo je stanje na varaždinskom području, odnosno imamo li dovoljno zaliha vode.

- Potrošnja vode kod nas se povećala dvostruko. Od 18 tisuća na dan, mi smo došli na 36 tisuća kubnih metara na dan. Isporučujemo određeni dio Zagrebačkoj i Krapinsko-zagorskoj županiji s određenom količinom vode. Bez obzira na sve to, mi raspolažemo s dovoljno pitke vode i onom u rezervi – naglasio je direktor Varkoma.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video