Vijesti / Politika

politička scena

BUDIMO GRAD UZVRAĆA BOSILJU 'Umjesto odgovora dobili smo uvrede i podcjenjivačke komentare'

BUDIMO GRAD UZVRAĆA BOSILJU 'Umjesto odgovora dobili smo uvrede i podcjenjivačke komentare'
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell/Varaždinski.hr

Pitaju se zašto Bosilj ne želi otkloniti svaku sumnju u pogodovanje i zašto se izruguje postavljenim pitanjima.

Jučer je gradonačelnik Neven Bosilj na svojem službenom Facebook profilu odgovorio je na prozivke političke platforme Budimo grad vezane za rješavanje problema baliranog otpada u Brezju.

Vezana vijest:

Neven Bosilj odgovor gradonačelnika Bosilj odgovorio Budimo grad: 'Rješavanje bala u Brezju je preozbiljna tema da se njome bave neupućeni ili zlonamjerni'

Naglasio je da je rješavanje bala preozbiljna tema da se njome bave neupućeni ili zlonamjerni te da su svi dobronamjerni prijedlozi dobrodošli. 

Cijela priča se sada nastavlja, Budimo grad poslao je priopćenje u kojem se obraćaju gradonačelniku Bosilju.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. 

- Prije nekoliko tjedana, na ovoj smo stranici objavili tekst pod naslovom 'Sufinancira li Fond najbolje rješenje?'. U tekstu smo ukazali smo na tri problema koja postoje vezano za odabrani pristup rješavanja bala, postavili tri vrlo jasna i konkretna pitanja te pozvali gradonačelnika da organizira javnu raspravu u kojoj bi se građanima dali odgovori na postavljena pitanja. Vjerovali smo, a i danas vjerujemo, da je to minimum koje otvorena gradska uprava mora napraviti prije donošenja konačne odluke i odabira izvođača sanacije odlagališta u Brezju.

Ista pitanja istaknuli smo i na novinskoj konferenciji održanoj početkom tjedna, a u jučerašnjem tekstu ponovili smo svoje sumnje.

Umjesto dvosmjernog razgovora, jučer je gradonačelnik Bosilj u objavi na svojoj FB stranici sipao salve osobnih uvreda i podcjenjivačkih komentara prema našoj platformi i osobito njenom članu koji ni nije autor predmetne objave.

Želimo naglasiti da osim podrugljivih komentara i ad hominem napada, gradonačelnikova objava ne daje niti jedan konkretan odgovor ili protuargument. Isto tako, primjećujemo da gradonačelnik uopće nije demantirao naše navode.

Tako gradonačelnik u svojoj objavi:

1. Ne poriče da nije napravljena nova neovisna analiza baliranog otpada te ne odgovara zašto to nije napravljeno iako je zadnja analiza stara više od tri godine;

2. Ne osporava da se natječajnom dokumentacijom jako ograničava krug potencijalnih ponuditelja;

3. Ne odgovara zašto se odustalo od najjeftinijeg postupka D1 te pritom ne osporava da upravo tom metodom svoj otpad zbrinjavaju skoro svi gradovi u Hrvatskoj – uključujući Varaždin!

4. Uopće ne odgovara na pitanje je li MBO obrada bala podobna proizvesti ostatak otpada koji zadovoljava okolišne kriterije (DOC <3000 mg/kg)?

5. Ne odgovara kuda će se odložiti ostatak nakon MBO obrade i o kojim se količinama radi.

Radi se o vrlo jednostavnim pitanjima koja se konstantno postavljaju u javnom prostoru, a odgovori na koja mogu jednom i za svagda otkloniti sumnju da se stvari nisu napravile kako treba. Zašto gradonačelnik ne želi otkloniti svaku sumnju u pogodovanje? Zašto gradonačelnik na poziv na razgovor odgovara bez imalo dostojanstva, izrugujući se postavljenim pitanjima? Svojim pristupom nije umanjio važnost postavljenih pitanja. Dapače, sva pitanja su i dalje u zraku, a njegova reakcija ukazuje da smo na pravom tragu - napisali su u priopćenju. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video