Vijesti / Politika

NAKON UHIĆENJA

Reformisti kažu da će bale koštati tek 'siću' u odnosu na troškove Aglomeracije u režiji HDZ–Čehok

Reformisti kažu da će bale koštati tek 'siću' u odnosu na troškove Aglomeracije u režiji HDZ–Čehok
Davor Puklavec/Pixsell

Varkom se mora zadužiti za 70 milijuna kuna, ali to nije sve, upozoravaju Reformisti. Opasnost koja prijeti teška je do milijardu kuna!

Narodna stranka - Reformisti smatra da će troškovi Aglomeracije, koji će nastati nakon uhićenja Roberta Gotića i Željka Bunića, premašiti i troškove koje će Varaždinci morati platiti za zbrinjavanje baliranog otpada u Brezju. 

- Nakon što je od strane OLAF-a razotkrivena kriminalna hobotnica HDZ/Gotić – Čehok/Bunić, pred Varkomom, a time i Gradom Varaždinom, vjerojatan je takav financijski udar prema kojima će kriminal iz prvobitnih optužnica Čehoka vezanih uz zbrinjavanje otpada i malverzacije nekretninama biti tek manji iznos - kažu Reformisti u svojem današnjem istupu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Odmah po uhićenju bivšeg direktora Varkoma Željka Bunića (NL Čehok) i poduzetnika Roberta Gotića (HDZ) samo da bi se završili radovi na najvećem projektu koji se provodi u Varaždinskoj županiji, Varkom odnosno Grad kao većinski vlasnik moraju se zadužiti za oko 70 milijuna kuna. Ukoliko se tvrtkama koje provode radove sredstva ne isplate, oni će obustaviti radove i ostaviti nezavršen projekt i naravno tužiti Varkom odnosno Grad, a o troškovima istog ne možemo niti nagađati. No, ključan udar na Varkom i Grad biti će penalizacija EU zbog kriminalnim radnjama kompromitiranog cijelog projekta Aglomeracije, a ona bi prema prvim procjenama mogli dosezati i do milijarde kuna - upozoravaju iz stranke.

- Poduzetnik Gotić (HDZ), bivši direktor Varkoma Bunić (NL Čehok) uz podršku tadašnjeg predsjednika Nadzornog odbora (NL Čehok) kao i članova 
 Nadzornog odbora (NL Čehok 3, HDZ 3, HNS 1, SDP 1) kriminalnu akciju vrijednosti čak 30 milijuna eura (prema optužbi OLAF-a) počeli su na način da su raskinuli prvobitni ugovor, a da bi ugovor mogli dodijeliti tvrtki Roberta Gotića (HDZ) za 50% veću cijenu! Potpuno je jasno da će sve posljedice ove moguće financijske katastrofe, nastale prema prijavi DORH-a  i OLAF-a zbog kriminalnog udruživanja Gotića (HDZ) i Bunića (NL Čehok), snositi kao i uvijek jedino i isključivo građani Varaždina i drugih općina i gradova Varaždinske županije, osim područja Ivanca gdje na vlasti nije bila kriminalna hobotnica - zaključuje se u priopćenju.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video