Vijesti / Politika

grad varaždin

T&H invest se žalio na natječaj za zbrinjavanje baliranog otpada u Brezju

T&H invest se žalio na natječaj za zbrinjavanje baliranog otpada u Brezju
Varazdinski.hr

'Nedvojbeno je kako nekim akterima smeta transparentan i otvoren postupak, proces u kojemu nema prostora ni za kakva namještanja i pogodovanja', rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

U dosadašnjem tijeku međunarodnog natječaja za zbrinjavanje baliranog odloženog otpada na lokaciji Brezje pristigla je žalba T&H invest-a iz Varaždina.

Sukladno odredbama Zakona o javnoj nabavi, natječaj je privremeno obustavljen,  do rješenja Državne komisije za kontrolu postupka javne najave (DKOM).

- U ovom se slučaju radi se o starim i svima poznatim akterima u rješavanju baliranog otpada čiju sam opstrukciju i žalbe najavio još prije mjesec dana. Ponavljam, bale su nastale zbog nereda i nerada bivšeg gradonačelnika i njegovih poslovnih partnera, a ova njihova sadašnja opstrukcija rješavanja problema bala protivna je interesu Grada Varaždina i želje svih naših građana da se napokon riješi problem starog, odloženog otpada koji gotovo dva desetljeća opterećuju naš grad, ugrožava zdravlje ljudi, ali i onemogućuje korištenje potencijala gospodarskog razvoja na području zone Brezje. Nedvojbeno je kako nekim akterima smeta transparentan i otvoren postupak, proces u kojemu nema prostora ni za kakva namještanja i pogodovanja te se u ovoj žalbi pozivaju na ugovor iz 2008. godine koji je sklopljen direktno, bez javnog nadmetanja, koji je ništavan i neprovediv te je predmet sudskog spora. Kao gradonačelnik Grada Varaždina, zajedno sa svojim timom, dat ću sve od sebe da se naš, veliki ekološki i gospodarski projekt privede kraju i da se napokon u našem gradu, u svim njegovim dijelovima prodiše sigurno i punim plućima. Ovi pokušaji zaustavljanja projekta trajat će oko mjesec dana, koliko u pravilu traje procedura Državne komisije za donošenje odluke, ali nas neće spriječiti u nakani da zauvijek maknemo balirani otpad i saniramo lokaciju. Želim podsjetiti kako je DKOM gotovo istovjetnu žalbu, iste firme, odbacio kao neosnovanu krajem prošle godine kada smo raspisali natječaj za zbrinjavanje 500 tona baliranog otpada koji se nalazio na trasi izgradnje servisne ceste u gospodarskoj zoni Brezje, stoga je za očekivati kako će i u ovom slučaju DKOM odlučiti isto, a sve u korist brzog i konačnog rješavanja ovog problema – zaključio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Najnovije

Reci što misliš!