Vijesti / Politika

'INSTITUCIJE FUNKCIONIRAJU'

Habijan o uhićenjima u Ini: 'Kako Grbin nije primijetio diplomu svoje supruge?'

Habijan o uhićenjima u Ini: 'Kako Grbin nije primijetio diplomu svoje supruge?'
Patrik Macek/Pixsell

Tvrdi kako funkcionira i pravosuđe, za što su ova uhićenja još samo jedan dokaz.

Predsjednik varaždinskog HDZ-a Damir Habijan komentirao je jučer u Zadru uhićenja koja su se ovoga vikenda provela zbog sumnji u malverzacije u Ini zbog kojih je tvrtka oštećena za oko milijardu kuna.

Habijan je kazao kako ''sustav funkcionira kada govorimo o Vladi i ministarstvima i neovisnim institucijama'', prenosi Zadarski.hr.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ovo je pokušaj da se za ugovor o kupoprodaji plina koji je sada pod istragom USKOK odgovornost prebaci na vladu RH je potpuno promašen. Iz kojeg razloga? Prije svega, odgovornost je na INA-i, što se tiče vlade RH mislim da svi dobro razumijemo kako sustav funkcionira, dakle da su neovisne institucije, kao što je prije svega Ured za sprječavanje pranja novca, kao što je Porezna uprava koji su sastavni dio Ministarstva financija, upravo tijela koja su u ovom slučaju pokrenula cijelu priču. Prema tome bitno je naglasiti da sustav funkcionira kad govorimo o vladi i ministarstvima i neovisnim institucijama - obranio je stranku Habijan.

Tvrdi kako funkcionira i pravosuđe, za što su ova uhićenja još samo jedan dokaz.

- Treća stvar, što je jako bitno, dakle Ured za sprečavanje pranja novca sukladno svojim ovlastima i zakona o sprječavanja pranja novca i financiranju terorizma, iskoristio je svoje ovlasti i blokirao je preko 800 milijuna kuna, blokirana je imovina u vrijednosti 3 milijuna eura, prema tome novac je na neki način ”spašen” i blokiran. Dokaz da sustav funkcionira - naveo je.

Obrušio se i na predsjednika SDP-a Peđu Grbina koji je kritizirao HDZ zbog malverzacija.

- Ono što također želim naglasiti je da je gospodin Grbin danas u svojoj izjavi zapravo pokazao određeno neznanje, pokazao je da on primjećuje očito samo stvari koje je pročitao u novinama. Čudno je da gospodin Grbin nije recimo primijetio da njegova supruga ima sumnjivu diplomu, čudno je da gospodin Grbin nije primijetio da je prijavljen na dva mjesta, a može biti samo na jedno, čudno je da nije primijetio kada je grlio svog stranačkog kolegu na glavnom trgu u Čakovcu za kojeg se kasnije ispostavilo da je čovjek koji ne govori istinu, odnosno laže. I sada taj SDP i taj gospodin Grbin dijeli lekcije i govori tko je odgovoran. Dakle to su stvari koje treba vrlo jasno razlučiti - govori.

Smatra kako je zahvaljujući organima i neovisnim institucijama novac - spašen.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video