Vijesti / Politika

u saboru

Martinčević: 'Građani na sjeveru žive isključivo od svojih plaća, bez mora, apartmana...'

Martinčević: 'Građani na sjeveru žive isključivo od svojih plaća, bez mora, apartmana...'
Patrik Macek/Pixsell

Zastupnica iz redova Reformista naglasila je da se neoporezivi dio plaće mora podići na 5 tisuća kuna.

Saborska zastupnica Reformista Natalija Martinčević u Hrvatskom saboru govorila je o teškoj situaciji u kojoj se nalaze građani i gospodarstvo.

Osvrnula se na probleme s kojima se danas suočavaju najugroženije skupine građana koje žive u siromaštvu ili na rubu siromaštva, a to su umirovljenici i radnici s najnižim plaćama.

- Formula prema kojoj se sada mirovine usklađuju tako da one rastu 6 posto dok inflacija u ovom trenutku iznosi 12 posto je neprihvatljiva i nanosi direktnu štetu umirovljenicima. Stoga tražimo da se osigura rast mirovina prema rastu inflacije. To je očita, jednostavna i nužna mjera i očekujemo da će je Vlada ugraditi u svoj program mjera za pomoć građanima - rekla je te dodala: 

- Sljedeći naš zahtjev odnosi se na povećanje neoporezivog dijela plaća sa 4.000 na 5.000 kn. Ta se mjera posebno odnosi na građane sjevera koji žive isključivo od svojih plaća, bez mora, apartmana i dodatnih izvora prihoda.

- To bi našim građanima, našim radnicima, donijelo konkretno i vidljivo povećanje plaća i to bez mogućnosti manipulacije od strane poslodavaca, jer se u ovom slučaju država odriče dijela svojih prihoda. Ovakva mjera bila bi garancija da će radnici sa minimalnim plaćama povećanje svojih prihoda stvarno i dobiti - istaknula je Martinčević.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video