Vijesti / Politika

općina cestica

Svečanom sjednicom proslavljen Dan Općine Cestica

Svečanom sjednicom proslavljen Dan Općine Cestica
Općina Cestica

Odazvali su se brojni gosti iz javnog i političkog života.

Na programu proslave Dana Općine Cestica ove godine bilo je više događanja, a Svečana sjednica Općinskog vijeća održana je u petak, 16. rujna 2022. godine. Sjednica je održana u dvorani Kulturnog centra Cestica, a ista je u 17 sati započela izvođenjem hrvatske himne koju je, pod ravnanjem prof. Gordane Kos Kolar, izveo ženski zbor KUD-a Općine Cestica. Na poziv voditeljice programa Karmen Špiranec potom je minutom šutnje odana počast svima onima koji su svoje živote časno položili za slobodu i neovisnost naše domovine, kao i svim preminulim žiteljima općine Cestica koji su doprinijeli njenom razvoju.

U nastavku programa uslijedio je pozdrav gostima i uzvanicima, a među kojima su ove godine bili saborski zastupnici Barbara Antolić Vupara i Siniša Jenkač, zamjenica župana Silvija Zagorec, savjetnici u Ministarstvima, Krunoslav Lukačić u Ministarstvu poljoprivrede, Ivan Bednjanić Bunić u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, Josip Križanić, predsjednik Skupštine Varaždinske županije, izaslanstvo grada Belišće na čelu s gradonačelnikom Dinkom Burićem, župani susjednih slovenskih općina, načelnici i gradonačelnici s područja Varaždinske županije i vijećnici, svećenici; vlč. Zorislav Šafran iz župe Križovljan i vlč. Mario Filipović iz župe Sveta Barbara Natkrižovljan, ravnateljica OŠ Cestica Nevenka Turščak, direktorica TZP Sjever Zagorja Mirjana Koledić, kao i ostali brojni gosti među kojima su bili i dobitnici javnih priznanja i nagrađeni učenici, predstavnici tvrtki i obrta kao i javnih ustanova s cestičkog područja i ostali nazočni.

Sam početak sjednice najavio je Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica, a nakon riječi pozdrava naglasio je da je Općinsko vijeće održalo 9 sjednica u kojima je obrađeno preko 50 točaka dnevnog reda. Zahvalio je svima koji pomažu razvoju općine Cestica i čestitao Dan Općine i blagdan Uzvišenja svetog Križa.

Načelnik Mirko Korotaj, nakon pozdravnih riječi, između ostalog je rekao:

- A kada se nešto slavi onda je običaj da slavljenik kaže par riječi o svojim uspjesima posljednjih godinu dana, a što smo nastavili s provedbom projekata u raznim društvenim područjima, s ciljem kvalitetnijeg života svojih mještana. Za kvalitetan društveni i obiteljski život potrebno je jako gospodarstvo, da bi gospodarstvo bilo konkurentno nužna je moderna komunalna infrastruktura, a da bismo uopće bili konkurentni u bilo kojemu segmentu potrebni su kvalitetni odgoj i obrazovanje.

Tako su završene ili su u tijeku slijedeće investicije i projekti: Aglomeracija (100 milijuna kuna), nerazvrstane ceste (800 tisuća kuna), uređenje Dravske i Gajeve ulice u Cestici (2 milijuna kuna), sanacija klizišta „Sv. Barbara – Natkrižovljan“ (750 tisuća), Park Križovljangrad (880 tisuća), projekt "Jer srce prepoznaje najbolje" (433 tisuće kuna), a vrijednosti odobrenih projekata su: sanacija klizište Gornje Vratno - Radovec (612 tisuća kuna), dogradnja i nadogradnja dječjeg vrtića (7,515 milijuna kuna), društveni dom Gornje  Vratno (4,623 milijuna kuna), društveni dom Jarki (290 tisuća kuna), igralište kod dječjeg vrtića (105 tisuća kuna ) i projekt Umrežavanje gradova 150 tisuća Eura.

U završnom dijelu obraćanja načelnik Mirko Korotaj zahvalio je svima na pomoći i suradnji te svim žiteljima čestitao Dan Općine Cestica, i poželio da se ugodno osjećaju u općini Cestica.

U nastavku sjednice čestitku na uspješnoj realizaciji projekata uputili su Dinko Burić, gradonačelnik Belišća, u ime načelnika i gradonačelnika Varaždinske županije, Marijan Škvarić, gradonačelnik grada Lepoglave, u ime slovenskih općina župan Općine Markovci  Milan Gabrovec, izaslanica župana Anđelka Stričaka, zamjenica Silvija Zagorec, u ime saborskih zastupnika Siniša Jenkač, gradonačelnik Novog Marofa.

Uslijedilo je uručivanje javnih priznanja Općine Cestica, a potom i nagrada odličnim učenicima koji su se posebno istaknuli među svojim vršnjacima.

U završnom dijelu sjednice zbor Stellarium, pod vodstvom Gordane Kos Kolar, uz pratnju Lucije Kolar i glazbenog sastava Kandidati predstavio se spletom pjesama grupe „ABBA“, nakon čega je druženje nastavljeno pod šatorom smještenim na školskom igralištu OŠ Cestica.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video