Vijesti / Politika

TROŠKOVI ZA REPREZENTACIJU

PEGLANJE KARTICA Nakon packi Čačiću, sada Vugrin proziva Stričaka za 400 tisuća kuna

PEGLANJE KARTICA Nakon packi Čačiću, sada Vugrin proziva Stričaka za 400 tisuća kuna
Varaždinski.hr, PIXSELL

Nastavlja se natjecanje u tome koji je župan više šparni.

Aktualni župan Anđelko Stričak u ovome mandatu putem službene kartice potrošio je 400 kuna, što je iznos koji predstavlja trošak članarine. S druge strane, u svome mandatu bivši župan Radimir Čačić potrošio je na isti način 78.119,59 kuna, od čega na reprezentaciju oko 58.000 kuna.

To su službeni podaci koji su proteklih dana izazvali raznolike reakcije u javnosti, no sada je drukčiji pogled na te brojke ponudio Robert Vugrin, bivši župan i sadašnji županijski vijećnik iz redova Narodne stranke - Reformisti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Aktualni župan nastoji se prikazati kao šparni župan. Točan je podatak da je bivši župan tijekom četiri godine na reprezentaciju potrošio 50.000 kuna. to je oko 6.500 kuna po polugodištu. Zašto to dijelim na polugodišta? Zato što postoji jedan zanimljiv dio,  a koji se prešućuje, a to je da je šparni HDZ-ov župan u prvih šest mjeseci svojega mandata potrošio za reprezentaciju 436.000 kuna. To je bez peglanja. To piše u izvršenju proračuna - iznio je Vugrin na današnjoj sjednici Županijske skupštine.

Stričak je u vezi Čačićevog peglanja kartice iznio kako je, kad se pogledaju datumi, bivši župan trošio na reprezentaciju nakon što je u županiji proglasio 'policijski sat'. Mislio je pritom na mjere koje su bile na snazi tijekom epidemije bolesti COVID-19.

- I dok je tako peglao službenu karticu, istovremeno je bio glasan kad je trebalo prozivati naše građane koji su išli u Čakovec na kavu - osvrnuo se Stričak na to vrijeme.

U vezi brojki koje je iznio Vugrin rekao je kratko: - Sredstva za reprezentaciju su unutar okvira koji ste vi izglasali. Nije prekoračeno. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video